VIDEO Priviți ce-a postat Proasta României după întâlnirea cu Timmermans!

VIDEO Priviți ce-a postat Proasta României după întâlnirea cu Timmermans!

 Priviți ce-a postat Proasta României după întâlnirea cu Timmermans! Nu căutați volumul de sunet, n-o să-l găsiți!

Comisia Europeană anunță că Timmermans i-a transmis lui Dăncilă „îngrijorări crescânde” și au convenit o întâlnire săptămâna viitoare a experților români și ai Comisiei Europene.

 Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, i-a transmis premierului Viorica Dăncilă într-o întâlnire la Bruxelles că are ”îngrijorări crescânde” în legătură cu situația din justiție, potrivit unui purtător de cuvânt al Comisiei.

 Timmermans i-a transmis lui Dăncilă că e nevoie de progrese urgente, iar cei doi oficiali au aranjat deja o întâlnire a experților din România și din Comisie pentru săptămâna viitoare pentru a discuta chestiunile problematice.

 Comunicatul oficial (engl):

 ”First Vice President Timmermans and Romanian Prime Minister Dancila met for a second time in a month and had an open and frank conversation. They touched base on issues regarding the Cooperation and Verification Mechanism and the First Vice President expressed growing concern with the state of play and latest developments. He stated that urgent progress on all issues of concern within weeks was needed. They both decided to arrange for experts from Romania and the European Commission to meet already next week to discuss the issues concerned”.

Viorica Dancila s-a intalnit, miercuri, la Bruxelles cu prim-vicepresedintele Comisiei Europene Frans Timmermans, la o zi dupa ce Guvernul a adoptat ordonanta de modificare a OUG7 in varianta dorita de Tudorel Toader, dar contestata de magistrati si institutiile europene.

Frans Timmermans a aflat de OUG 7 chiar de la jurnalistii romani, care l-au intrebat cum vede noul gest al Guvernului PSD-ALDE. Timmermans sustinea, in acel moment, o conferinta comuna de presa cu ministrul Afacerilor Europene, George Ciamba, la finalul Consiliului Afacerilor Generale.

Timmermans a amintit atunci de faptul ca in ultimul Raport MCV nu numai ca s-a cerut sa nu fie facuti pasi inapoi, insa a fost specificat clar ca se recomanda stoparea modificarilor Legilor Justitiei prin ordonante de urgenta.

Ulterior, Timmermans i-a trimis o scrisoare Vioricai Dancila, in care se declara dezamagit ca din nou Guvernul a luat astfel de masuri fara a consulta Comisia si atentioneaza ca noile ordonante pe Justitie ridica serioase ingrijorari: "E urgent sa reveniti la procesul de reforme in Justitie!".

Guvernul nu a dat niciun fel de raspuns acestei scrisori si nici Dancila nu a pomenit ceva de ea marti, cand si-a anuntat vizita la Bruxelles. De altfel, premierul doar a mentionat ca va avea intalniri cu Frans Timmermans si negociatorul UE pentru Brexit, Michel Barnier, insistand ca principalul motiv al vizitei este participarea la evenimente pentru femei.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...