VIDEO Priviți ce a rămas dintr-un convoi rusesc după ce a fost descoperit de un adolescent de 15 ani!

VIDEO Priviți ce a rămas dintr-un convoi rusesc după ce a fost descoperit de un adolescent de 15 ani!

În timp ce armata rusă se îndrepta spre Kiev la sfârșitul lunii februarie, apărarea ucraineană a apelat la un tânăr de 15 ani de dronă pentru a localiza o coloană de vehicule militare care se apropiau de capitală dinspre vest.

Adolescentul și-a trimis drona pe un câmp din apropierea casei sale și a găsit convoiul rusesc. Artileria ucraineană l-a distrus, iar operatorul de dronă a fost salutat în liniște ca un erou.

Într-un interviu acordat Global News , Andrii Pokrasa a recunoscut că el este puștiul care a ajutat la oprirea invaziei rusești din Kiev. Incidentul a fost confirmat de părinții săi, de șeful federației ucrainene a proprietarilor de drone și de un comandant din cadrul secției de recunoaștere fără pilot a forțelor armate.

”Era singurul care avea experiență cu dronele în acea regiune. Este un adevărat erou, un erou al Ucrainei”, a explicat comandantul, Iurii Kasjanov.

convoi rusia

Convoiul rusesc, după ce a fost distrus de ucraineni

Tânărul a spus că experiența a fost ”foarte, foarte înfricoșătoare”, dar nu a vrut ca soldații ruși să îi invadeze orașul. El a spus că forțele de apărare civilă au apelat la el pentru că aveau nevoie de coordonatele GPS ale coloanei rusești pentru a putea fi țintite.

”Ne-au furnizat informații despre locul aproximativ unde ar putea fi coloana rusă. Scopul nostru era să găsim coordonatele exacte și să le furnizăm soldaților. Era una dintre cele mai mari coloane care se deplasa pe drumul Zhytomyr și am reușit să o găsim pentru că unul dintre camioane și-a aprins luminile pentru mult timp”, a completat adolescentul, potrivit sursei citate.

Tatăl său a transmis detaliile către o unitate de apărare teritorială folosind o aplicație de socializare, iar forța de invazie rusă a fost oprită în apropiere de Berezivka, la aproximativ 40 de kilometri vest de Kiev.

Folosind o dronă mai mare, cu o rază de acțiune mai mare, furnizată de forțele ucrainene, Pokrasa a continuat să ajute la depistarea mișcărilor militare rusești. Iryna, mama lui adolescentului, a declarat că a fost îngrijorată atunci când soțul ei a început să îl scoată pe fiul lor noaptea pentru a căuta soldați ruși.

În cele din urmă l-a dus în Polonia pentru a termina anul școlar de clasa a noua, deși el ar fi vrut să rămână în Ucraina și să continue să ajute.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”