VIDEO Priviți ce „dihanie”... SUA au testat cu succes racheta hipersonică AGM-183A, mai rapidă decât orice armă existentă

VIDEO Priviți ce „dihanie”... SUA au testat cu succes racheta hipersonică AGM-183A, mai rapidă decât orice armă existentă

Forțele aeriene ale Statelor Unite au testat cu succes un prototip al rachetei hipersonice AGM-183A, lansat de pe un avion de bombardament B-52H Stratofortress în largul coastelor Californiei, scrie Newsweek .

Testele anterioare s-au concentrat pe demonstrarea performanțelor propulsorului.

În urma separării ARRW de aeronavă, aceasta a atins viteze hipersonice de cinci ori mai mari decât viteza sunetului. Apoi, a urmat cu succes traiectoria dată și a lovit ținta.

Toate obiectivele au fost îndeplinite.

Dezvoltarea AGM-183A ARRW (Air-Launched Rapid Response Weapon) este unul dintre cele mai importante proiecte de apărare din Statele Unite, mai rapidă decât orice armă existentă.

ARRW constă într-o rachetă cu propulsie, echipată cu o unitate hipersonică cu motor-rachetă Tactical Boost Glide.

Acest sistem de aeronave este creat în cadrul proiectului "Common Hypersonic Glide Body" (C-HGB) - un focos hipersonic universal ghidat, manevrabil, glisant și manevrabil, conceput pentru a echipa sistemele de armament pentru trei tipuri de forțe americane (Armata, Forțele Aeriene și Marina).

Northrop Grumman a efectuat cu succes și cel de-al patrulea test de zbor al rachetei ghidate antiradiație cu rază lungă de acțiune AARGM-ER.


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

4 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?