VIDEO Priviți ce se întâmplă în China! Depășește orice imaginație!

VIDEO Priviți ce se întâmplă în China! Depășește orice imaginație!

Scene orwelliene în China comunistă: suspecții de coronavirus, fără drept să primească mâncare timp de mai multe zile, pentru a nu intra în contact cu curierii și să răspândească astfel virusul. Spitalele din numeroase orașe au fost închise, iar o filmare șocantă arată o naștere, asistată de personal medical, care a avut loc pe stradă.

Scene orwelliene în China comunistă

În Shanghai, deși cazurile de coronavirus au scăzut, unii locuitori s-au trezit încuiați în apartamente timp de mai multe zile, fără drept să aibă contact nici măcar cu curierii care aduceau mâncarea. Un avocat relatează pe Twitter că tot blocul său a fost izolat, iar străzile din jur – baricadate, deși a testat negativ de zeci de ori.

În week-end, locuitorii din mai multe zone ale orașului nu au avut acces la mâncare, apă sau medicamente. Ei puteau ieși din case doar când li se ordona să vină pentru a fi testați.

„Numărul de noi infecții în Shanghai scade de aproximativ două săptămâni. Dar, în loc să relaxeze restricțiile, autoritățile locale și-au înăsprit din nou măsurile, drastic.

Una din noile reglementări poartă denumirea eufemistică de „management tăcut”. Aceasta înseamnă că locuitorii care au fost închiși în apartamentele lor timp de șase săptămâni nu mai au voie să comande produse alimentare de la serviciile de livrare. Ideea care persistă este că virusul se răspândește prin intermediul șoferilor de servicii de livrare”, scrie, azi, Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Foto: Twitter

După Shanghai, a intrat și Beijing în lockdown, dar deocamdată pare că măsurile nu sunt așa de dure. Locuitorii profită de restricțiile ceva mai relaxate pentru a-și face stocuri de mâncare, pentru a evita situația din Shanghai, unde locuitorii s-au revoltat pe fondul foametei.

„Videoclipurile care circulă pe rețelele de socializare continuă să arate scene șocante și bizare. O femeie stresată este despărțită de copilul ei de „da bai”, adică „albi mari”, oficialii omniprezenti purtând costume de protecție.

Sau lucrătorii care intră în casa cuiva și stropesc tot locul – canapele, poze, haine – cu dezinfectant, deși guvernul a spus de atunci că această practică nu trebuie urmată”, arată Sky News.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia