VIDEO Priviți ce se întâmplă în plămânul unui pacient cu coronavirus/Un spital din America a prezentat Imagini 3D cu plămânii unui bărbat de 60 de ani aflat la terapie intensivă

VIDEO Priviți ce se întâmplă în plămânul unui pacient cu coronavirus/Un spital din America a prezentat Imagini 3D cu plămânii unui bărbat de 60 de ani aflat la terapie intensivă

Priviți ce se întâmplă în plămânul unui pacient cu coronavirus/Un spital din America a prezentat Imagini 3D cu plămânii unui bărbat de 60 de ani aflat la terapie intensivă.

Unii încă se îndoiesc de pericolul periculos al lui Covid-19, dar imaginile difuzate de spitalul universitar George Washington sunt cât se poate de convingătoare. Cercetătorii americani au prezentat ce se întâmplă în cei din doi plămâni ai unui pacient cu coronavirus. Pentru a realiza reprezentarea video a efectelor bolii în sistemul pulmonar, au utilizat un scaner toracic. Bărbatul de aproape 60 de ani se afla în terapie intensivă, fiind ventilat mecanic. Apoi au convertit datele medicale în imagini 3D folosind software-ul Surgical Theatre.

Videoclipul arată că o mare parte a țesutului pulmonar este afectat (apare în imagini de culoare verde gălbui). „Există un contrast între plămânul infectat și țesutul sănătos. Infecția nu este concentrată pe o parte a plămânilor, ci mai degrabă difuză. Nu trebuie să fiți medici pentru a înțelege aceste imagini „, spune dr. Keith Mortman, șeful secției de chirurgie toracică de la spitalul George Washington.

Medicul speră că publicul „va înțelege astfel efectele pe care le are coronavirusul”. „Când această infecție este redusă, lasă cicatrici pe plămâni și generează probleme pe termen lung. Poate deteriora capacitatea pacientului de a respira”, avertizează medicul american.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Doar o femeie putea să scrie acest articol despre Firea!

2 De citit! Așa ar trebui să gândească și să acționeze noua garnitură de primari!

3 Andi Moisescu, infectat cu coronavirus. Nevastă-sa, Olivia Steer, antivaccinistă convinsă, săptămâna trecută: …

4 Securitatea primise o informație care ar fi putut împiedica fuga Nadiei din țară, dar ofițerul la care a ajun…

5 Sondaj BCS