VIDEO Priviți ce se întâmplă în SUA! Revolta s-a extins în 32 de orașe mari!/Postare halucinantă a lui Donald Trump pe Twitter

VIDEO Priviți ce se întâmplă în SUA! Revolta s-a extins în 32 de orașe mari!/Postare halucinantă a lui Donald Trump pe Twitter

Protestele violente din Statele Unite intră într-o nouă etapă. Un grup de manifestanți s-a adunat în fața Casei Albe peste noapte și au intrat în altercații violente cu membri ai Secret Service, agenția care este însărcinată cu protecția președintelui, relatează  CNN .

Protestatarii au început să iasă în stradă în numere impresionante după moartea lui George Floyd, bărbatul de culoare ucis de un polițist alb în statul Minnesota după un incident minor, pentru a cere dreptate și pentru a își arăta furia față discriminarea instituționalizată și brutalitatea poliției.

Deși unele proteste au fost pașnice și liniștite, în majoritatea orașelor americane în care oamenii au ieșit în stradă, haosul a devenit regulă. Durerea și furia americanilor este resimțită puternic în aproape toate statele Uniunii – 32 de orașe americane din 22 de state, inclusiv Washington DC, au devenit scena protestelor.

Lista orașelor cu manifestații active:

California: Los Angeles, Bakersfield, Sacramento, San Jose, Oakland, San Francisco

Colorado: Denver

Georgia: Atlanta

Illinois: Chicago

Iowa: Des Moines

Indiana: Indianapolis, Fort Wayne

Kentucky: Louisville, Bowling Green

Louisiana: New Orleans

Nebraska: Lincoln

New York: New York City

Massachusetts: Boston

Michigan: Detroit

Minnesota: Minneapolis

Missouri: Kansas City

Nevada: Las Vegas

Carolina de Nord: Charlotte

Ohio: Columbus, Cincinnati, Canton

Oregon: Portland

Texas: Dallas, Houston

Virginia: Richmond

Statul Washington: Seattle

Wisconsin: Milwaukee

Washington DC

Postare halucinantă a lui Donald Trump pe Twitter „Nici n-au știut ce i-a lovit. Dacă veneau aici îi devorau cei mai feroce câini”

Donald Trump a publicat o nouă serie bizară de postări pe Twitter, după confruntările violente dintre Secret Service și protestatarii din Washington DC. Trump a descris, jubilând, despre felul în care cetățenii americani erau loviți cu gaze lacrimogene și paralizante în timpul protestelor și cum aceștia ar fi fost devorați de „cei mai feroce câini”, dacă ar fi intrat pe domeniul Casei Albe, scrie CNN.

Mesajul șocant al președintelui american vine după ce Trump a intrat de două ori în conflict cu platforma socială pe care postează din cauza mesajelor iresponsabile sau pline de informații false și înșelătoare.

Postarea care sună ca un delir al lui Donald Trump prezintă evenimentele de la Washington ca și cum ar fi fost parte a unui război. El vorbește de mai multe ori de „linia frontului” și amenință cu „câini feroce” și „arme sinistre”. La un moment dat, pare că Donald Trump vorbește în numele unui agent Secret Service care îi explică faptul că agenții tineri adoră „să agreseze” cetățenii care protestează. 

„Secret Service a făcut o treabă foarte bună astă-noapte la Casa Albă. Nu doar că au fost niște profesioniști, dar și foarte calmi. Am stat înăuntru și le-am privit fiecare mișcare și m-am simțit foarte în siguranță.

I-au lăsat pe «protestatari» să țipe și să urle cât de mult au dorit, dar atunci când cineva a devenit prea îndrăzneț sau prea obraznic, l-au lovit tare – nici n-au știut ce i-a lovit. Linia frontului a fost înlocuită constant cu agenți proaspeți, ca prin magie. Grămadă mare, organizată profesionist, nimeni nu a fost nici măcar aproape de a rupe gardul.

Dacă ar fi reușit s-ar fi întâlnit cu cei mai feroce câini și cele mai sinistre arme pe care le-am văzut vreodată. Atunci, oamenii ar fi fost răniți foarte rău, cel puțin. Mulți agenți ai Secret Service abia așteaptă să intre în acțiune. «I-am pus pe cei tineri pe linia frontului, domnule, adoră să facă asta, e antrenament bun», a scris Donald Trump pe Twitter. 


Foto: Captură Twitter


Citește și:

populare
astăzi

1 „Dacă ies lovele, ești prietenul lui cel mai bun! Caracter zero”

2 „Rușine! Trădător de neam și țară!” / Românii, indignați după arestarea trădătorului care spiona pentru Rusia

3 Cum este posibil așa ceva? / Tribunalul București a suspendat recuperarea prejudiciului în dosarul lui Dan Voiculescu

4 VIDEO „Nu-mi vine să cred cât e de subestimat!” / Uimirea unui german care a vizitat Bucureștiul / Ce spune despre micii din Obor

5 Rusia modifică unilateral granițele cu două state NATO în Marea Baltică