VIDEO Priviți ce urgie e la Beijing! Imagini castastrofale, după una dintre cele mai puternice furtuni care au lovit China

VIDEO Priviți ce urgie e la Beijing! Imagini castastrofale, după una dintre cele mai puternice furtuni care au lovit China

Ploile torențiale fac ravagii pentru a patra zi în Beijing și în orașele din apropiere, în timp ce un taifun a adus precipitații neîntrerupte și inundații pe scară largă în nordul Chinei, provocând până în prezent 11 victime, notează Reuters, conform Hotnews .

Râurile s-au umflat la niveluri periculoase, determinând Beijingul să folosească un rezervor de stocare a inundațiilor pentru prima dată de când a fost construit în urmă cu 25 de ani.

Începând de luni seară, peste 100 de drumuri sunt impracticabile, comunitățile din zonele de munte sunt izolate și autoritățile au evacuat peste 52.000 de persoane din casele lor.

Bilanțul morților a crescut la 11 marți dimineață, iar alte 27 de persoane sunt date dispărute, potrivit Beijing Daily. Două dintre victime au murit în timpul operațiunilor de salvare, a precizat ziarul.

Puterea taifunului Doksuri, una dintre cele mai puternice furtuni care a lovit China în ultimii ani, a slăbit pe măsură ce se deplasa spre centru, dar autoritățile au avertizat că riscurile unor noi inundații și alte dezastre geologice rămân.

Furtuni localizate și vânturi puternice au fost prognozate marți pentru Beijing, precum și pentru orașul vecin Tianjin și provincia Hebei, a anunțat televiziunea de stat CCTV.

În timp ce plouă fără încetare, întreruperile de apă și de energie electrică și dificultățile în aprovizionarea cu alimente au perturbat viețile localnicilor, potrivit relatărilor din presa locală și a postărilor pe rețelele de socializare.

Circulația metroului, suspendată

Districtul Fangshan din Beijing a declarat că va desfășura elicoptere pentru a lăsa alimente, apă potabilă și provizii de urgență în satele din zonele de munte care au fost izolate.

Circulația pe mai multe linii de metrou din capitala Chinei a fost suspendată marți.

Districtul Mentougou din vestul Beijingului a înregistrat pagube dramatice cu o zi înainte, după ce ploile torențiale au transformat drumurile în râuri, luând pe sus mașinile.

Aproape 400 de zboruri au fost anulate marți și sute au avut întârzieri pe cele două aeroporturi din Beijing, a arătat aplicația de urmărire Flight Master.

Autoriățile chineze au declarat că precipitațiile din ultimele zile au depășit recordurile de la o furtună puternică de acum 11 ani. În iulie 2012, Beijingul a fost lovit de ceea ce a fost atunci cea mai puternică furtună de la fondarea Chinei moderne, afectând peste 1,6 milioane de persoane.

Record de precipitații

La sud de Beijing, în provincia Hebei, precipitațiile înregistrate de sâmbătă până luni la o stație meteorologică locală au depășit cantitatea înregistrată în mod normal pe parcursul unei jumătăți de an.

Autoritățile din Hebei au deschis zone de stocare și de deviere a inundațiilor pentru a gestiona riscurile de inundații în bazinul râului Hai, unde cinci râuri converg într-o regiune aproape de mărimea Marii Britanii.

Săptămâna trecută, Doksuri a măturat coasta Fujian, provocând o pagube de peste 2 miliarde de dolari în provincia din sud-estul țării și afectând aproape 2,7 milioane de persoane, peste 560.000 de persoane au fost evacuate și mai multe de 18.000 de case au fost distruse, potrivit presei de stat.

Un alt taifun, Khanun, este prognozat să intre în Marea Chinei de Est miercuri dimineață, afectând probabil provincia chineză Zhejiang, dens populată, și provocând daune suplimentare porumbului și altor culturi deja afectate de Doksuri.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat