VIDEO Priviți cum au „adaptat” soldații ucraineni Humvee-urile primite de la armata americană

VIDEO Priviți cum au „adaptat” soldații ucraineni Humvee-urile primite de la armata americană

O nouă înregistrare video distribuită de forțele armate ucrainene arată cum vehiculele militare Humvee primite din Statele Unite au fost modificate de soldații Kievului pentru a fi mai potrivite luptelor din Ucraina.

Humvee-uri americane in dotarea fortelor armate ucraineneFoto: Captura video

Deși numărul exact al acestor vehicule 4×4 creat de AM General și trimise de Statele Unite apărătorilor ucraineni nu este cunoscut cu exactitate, se crede că este vorba de cel puțin câteva sute de vehicule, după cum amintește și Ukraine Weapons Tracker.

Administratorii paginii notează de asemenea că multe dintre ele sunt pictate cu un camuflaj adecvat zonelor aride din Afganistan și Irak unde un număr semnificativ al acestora au fost folosite de trupele americane și aliate ce au participat la operațiunile din regiune, motiv pentru care sunt repictate de soldații ucraineni.

O altă înregistrare video distribuită pe rețelele de socializare de militarii ucraineni la jumătatea lunii iulie arată că aceștia au început să folosească și transportoarele blindate M113A3, poreclite „calul de bătaie” al armatei americane după ce au fost folosite practic în toate conflictele la care SUA a participat în ultima jumătate de secol.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…