VIDEO Priviți-o pe Proastă cum fuge de ziariștii străini! Uitați-vă la fețele celor care o însoțesc!

VIDEO Priviți-o pe Proastă cum fuge de ziariștii străini! Uitați-vă la fețele celor care o însoțesc!

 Priviți-o pe Proastă cum fuge de ziariștii străini! Uitați-vă la fețele celor care o însoțesc!

Vizita Vioricăi Dăncilă la Bruxelles și reacțiile liderilor politici europeni cu privire la situația din România au fost și subiectul unei dezbateri la postul Euronews. Jurnaliștii televiziunii paneuropene de știri au comentat că premierul român a avut astăzi o „zi foarte dificilă” și că „nu a fost foarte dornică să vorbească” cu reporterii străini, care au încercat să afle de la ea ce a discutat cu colegii social-democrați din grupul S&D și dacă va susține în continuare referendumul pentru familie.

Vezi momentele penibile de la minutul 06:00:


Social-democrații din Parlamentul European i-au adus critici dure premierului român Viorica Dăncilă cu privire la organizarea referendumului ce urmărește interzicerea căsătoriilor între persoanele de același sex, ei afirmând că astfel de idei nu aparțin familiei socialiste europene, relatează miercuri Euractiv.com, citând surse apropiate discuțiilor.

Alianța progresistă a socialiștilor și democraților (grupul S&D din Parlamentul European) a avut miercuri o reuniune în care s-a discutat despre respectarea statului de drept la București și la care a participat și premierul social-democrat român Viorica Dăncilă.

Potrivit surselor citate de Euractiv.com, în cadrul întâlnirii unii dintre eurodeputații S&D au făcut numeroase referiri la situația din Ungaria și la partidul lui Viktor Orban, și chiar au ridicat tonul în timpul acestei discuții intense, cerându-i premierului român să respecte linia „progresistă” a grupului socialist european.

Europarlamentarii S&D au evidențiat totodată că România va deține președinția UE înainte de alegerile europarlamentare de anul viitor și au cerut, prin urmare, autorităților române să asigure „claritate” într-o serie de chestiuni, de la cazurile majore de corupție până la referendumul pentru familie ce urmează să aibă loc.

Euractiv.com amintește că puterea de la București a încercat să modifice legile anticorupție și să asigure astfel un scut pentru politicieni, generând reacții aprinse și proteste în întreaga țară.

Unul dintre europarlamentarii S&D i-a enumerat premierului Dăncilă o serie de presupuse cazuri de corupție din România și a întrebat-o dacă este „fericită” cu aceste evoluții.

„Aceasta este poziția unui partid de stânga?”, a întrebat-o respectivul europarlamentar, al cărui nume nu este precizat.

„Este ușor să spui că PPE-ul (de centru-dreapta) face un joc, dar eu cred că este mai mult decât atât”, a adăugat un alt europarlamentar socialist.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Loredana Groza arată mai bine pe natural! Anca Țurcașiu i-a scos filtrele...

2 Ea este noua „patroană” a zahărului din România

3 Dacă minte el, mințim și noi / Citiți ce spune acest jurnalist ucrainean aflat pe front despre realitatea din teren

4 Ce înseamnă Anul Iepurelui de Apă pentru semnul tău zodiacal chinezesc?

5 VIDEO „Ce ridicolă ești! Câtă prostie în ziua de azi, nu mă mir de ce țara e așa cum e!”