VIDEO Priviți, protestele anti-război din Rusia au ajuns la Moscova! Numărul arestărilor depășește 1.000 de oameni!

VIDEO Priviți, protestele anti-război din Rusia au ajuns la Moscova! Numărul arestărilor depășește 1.000 de oameni!

Locuitori din mai multe orașe din Rusia, în special din Siberia și Orientul Îndepărtat, au organizat proteste, miercuri, față de decizia lui Vladimir Putin de mobilizare militară parțială, iar zeci de manifestanți ar fi fost deja reținuți, conform The Moscow Times . Pe rețelele sociale au început să circule imagini cu protestatari trântiți la pământ, loviți și băgați în autobuze de către forțele de ordine.

Poliția a operat arestări în Irkuțk, Krasnoiarsk, Ekaterinburg, Celiabinsk, Novosibirsk, Ulan-Ude, Tomsk, Ufa, Perm, Belgorod și Moscova, potrivit grupului independent de monitorizare OVD, citat de CNN.

Live din Moscova:

23:33 Numărul arestărilor la protestul împotriva războiului din Rusia trece de 1.000

Peste 1.000 de protestatari au fost arestați în cadrul mitingurilor împotriva mobilizării care au loc în toată Rusia.

Potrivit OVD-Info , peste 1.352 de persoane au fost reținute în 38 de orașe din Rusia, majoritatea persoanelor fiind la Moscova și Sankt Petersburg.

22:12 Imaginile Nexta arată că polițiștii ruși erau cât pe ce să rețină inclusiv un coleg care era îmbrăcat în haine de civil pentru a se infiltra printre protestatari.

Protest în Moscova:

Proteste in RusiaFoto: Captura
Proteste in Rusia față de mobilizarea parțialăFoto: Alexander NEMENOV / AFP / Profimedia

21:21 Potrivit OVD-Info , o organizație specializată în numărarea arestărilor, peste 928 de persoane au fost deja reținute în 38 de orașe, dintre care 361 de persoane ar fi fost reținute numai în Moscova.

20:05 Rusia: Peste 300 de arestări în cadrul protestelor față de mobilizarea parțială anunțată de Putin (ONG)

Cel puțin 364 de persoane au fost arestate miercuri în Rusia în timpul unor manifestațiilor, potrivit unui ONG. Potrivit OVD-Info, o organizație specializată în numărarea arestărilor, mobilizările au avut loc în cel puțin 23 de orașe din întreaga țară.

Sursa foto: Alexander NEMENOV / AFP / Profimedia

18:30 Peste 109 participanțți la manifestațiile de miercuri au fost arestați până acum, a anunțat grupul independent de monitorizare a protestelor OVD-Info, citat de Reuters.

Au fost anunțate proteste în cel puțin 43 de orașe din Rusia.

19:09 Imagini din Ecaterinburg:

În orașul Tomsk, oamenii au ieșit să protesteze în piața centrală.

Proteste în Krasnoiarsk:

Cel puțin 10 dintre cei 60 de protestatari care s-au adunat într-o piață centrală din orașul siberian Irkutsk au fost reținuți, potrivit activiștilor locali.

Grupuri mici de protestatari s-au adunat, de asemenea, în Ulan-Ude, capitala republicii Buriatia, Yakutsk, capitala republicii Sakha, și în orașul Khabarovsk din Orientul Îndepărtat, a relatat postul de știri 7×7.

Protestatarii din Ulan-Ude au fost văzuți purtând pancarte scrise de mână cu mesaje precum „Nu războiului! Fără mobilizare!” și „Soții, tații și frații noștri nu vor să ucidă alți soți și tați”.

În orașul siberian Tomsk, o protestatară care purta o pancartă pe care scria „Îmbrățișează-mă dacă și tu ești speriat” s-a aflat printre cele 15 persoane reținute la scurt timp după începerea protestului, potrivit canalului local de știri Telegram Ulitsa Barkhatnaya.

În Novosibirsk, al treilea oraș ca mărime din Rusia, o înregistrare video publicată pe rețelele de socializare a arătat un protestatar strigând „Nu vreau să mor pentru Putin sau pentru voi!”.

Mișcarea de opoziție Vesna, precum și susținători ai lui Alexei Navalny au făcut apel la rușii din întreaga țară să iasă în stradă miercuri seara pentru a se opune deciziei Kremlinului de a-și întări forțele din Ucraina printr-o mobilizare „parțială”.

18:30 Peste 109 participanți la manifestațiile de miercuri au fost arestați până acum, a anunțat grupul independent de monitorizare a protestelor OVD-Info, citat de Reuters.

Au fost anunțate proteste în cel puțin 43 de orașe din Rusia.

Astfel de proteste au fost organizate în orașul siberian Irkutsk, unde cel puțin 10 dintre manifestanții care s-au adunat într-o piață centrală au fost reținuți, precum și în orașele Ulan-Ude, Yakutsk sau Khabarovsk.

Manifestanții au pancarte cu mesaje precum „Fără război! Fără mobilizare!” și „Soții, tații și frații noștri nu vor să omoare alți soți și tați”.

Au loc proteste și la Novosibirsk, cel mai mare oraș din Siberia, iar pe rețelele sociale au început să apară imagini cu violențe ale polițiștilor împotriva manifestanților.

O manifestație a fost organizată și la Ekaterinburg, capitala regiunii Sverdlovsk, în imaginile distribuite pe Twitter putând fi văzuți manifestanți loviți și ridicați de către forțele de ordine, care îi forțează să intre în autobuze.

Mișcarea rusă „Vesna" a făcut apel la proteste naționale în Federația Rusă față de mobilizarea parțială anunțată, miercuri, de președintele Vladimir Putin, potrivit Meduza .

Activiștii i-au îndeamnat pe oameni să se strângă, miercuri, de la ora 19:00, în centrul fiecărui oraș din Rusia.

Avertismentul Procuraturii

Procuratura din Moscova a avertizat că persoanele care participă la mitinguri ”ilegale” vor fi pedepsite conform legislației ruse în vigoare, a transmis agenția rusă de presă TASS .

Procuratura susține că protestele de miercuri nu sunt autorizate și că cei care participă la aceste ”acțiuni ilegale” vor fi pedepsiți.

"Evenimentele de masă anunțate nu au fost coordonate cu autoritățile executive în conformitate cu procedura stabilită prin lege. Procuratura din Moscova avertizează că distribuirea unor astfel de materiale prin intermediul rețelelor de socializare, forumurilor și altor platforme de internet, implicarea utilizatorilor de internet, inclusiv a minorilor, în activități ilegale, precum și participarea la acțiuni ilegale sunt pedepsite în conformitate cu legislația administrativă și penală în vigoare", se arată într-un comunicat al procuraturii.

Procuratura din Moscova a precizat că partipanții la mitinguri pot fi pedepsiți potrivit codului penal pentru:

  • încălcarea ordinii stabilite de organizare sau de desfășurare a unei reuniuni, mitinguri, demonstrații, procesiuni sau pichetări
  • acțiuni publice menite să discrediteze utilizarea Forțelor Armate ale Federației Ruse
  • implicarea unui minor în activități antisociale
  • revolte în masă
  • difuzarea publică de informații false cu bună știință despre utilizarea Forțelor Armate ale Federației Ruse, care se pedepsește cu închisoare de până la 15 ani.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”