VIDEO Priviți, rușii au fugit, plajele din Crimeea sunt pustii!/Ucrainenii fac mișto de ei

VIDEO Priviți, rușii au fugit, plajele din Crimeea sunt pustii!/Ucrainenii fac mișto de ei

Turiştii ruşi continuă să părăsească Crimeea după exploziile de la baza aeriană militară rusă din Novofedorovka de marți, 9 august.

Pe rețelele de socializare, utilizatorii postează un videoclip cu un ambuteiaj de mai mulți kilometri cu mașinile rușilor, care se întindea cu mult dincolo de orizont în direcția Kerci.

Mai mult, pe plajele din Crimeea au început să dispară turiști în plin sezon, care se tem de explozii repetate pe peninsulă.

Utilizatorii rețelelor sociale postează capturi de la camerele web instalate pe plaje unde nu sunt deloc turiști în mijlocul zilei.

Ucrainenii ironizează explicațiile Rusiei despre exploziile din Crimeea
Turiști aflați la plajă în timpul exploziilor din Peninsula Crimeea anexată ilegal de Federația Rusă în 2014. Foto: Ministerul Apărării de la Kiev
Turiști aflați la plajă în timpul exploziilor din Peninsula Crimeea anexată ilegal de Federația Rusă în 2014. Foto: Ministerul Apărării de la Kiev
În cursul zilei de ieri au avut loc mai multe explozii în Crimeea ocupată la Baza Aeriană rusă de la Novofedorivka, explozii în urma cărora cel puțin o persoană a decedat, cinci au fost rănite și câteva avioane distruse. Ucraina neagă orice implicare în ceea ce s-a întâmplat, însă a ironizat explicațiile rușilor.
Federația Rusă a confirmat că o persoană a murit și cinci au fost rănite după exploziile de la Baza Aerienă de la Novofedorivka, însă ca în cazul crucișătorului Moskva, spune că incidentele au avut loc ca urmare a unui incendiu. Mai exact, din cauza incendiului muniția a explodat. Retorica e identică cu scufundarea navei amiral a Flotei Ruse de la Marea Neagră.

Ucrainenii au ironizat însă explicațiile rușilor.

Într-o postare pe contul oficial de Twitter, Ministerul Apărării de la Kiev a ținut să „reamintească tuturor că prezența trupelor ruse de ocupație nu e compatibilă cu sezonul turistic”, comentând imaginile cu persoane aflate la plajă în timp ce baza militară era lovită.

Într-o altă postare, ironizând explicațiile ruse cu privire la explozia cauzată de un incendiu, Ministerul Apărării din Ucraina spuen că nu poate identifica cauzele exploziei, dar „reiterăm importanța măsurilor de siguranță și regulile cu privire la interzicerea fumatului” în locuri periculoase.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”