VIDEO Priviți și citiți ASTA!

VIDEO Priviți și citiți ASTA!

Termenul de finalizare a lucrarilor de pe bd. Pipera din Voluntari a fost prelungit cu inca un an, dupa ce in iarna a fost prelungit cu 6 luni. In asfaltul proaspat turnat au aparut denivelari si s-a surpat​! Vaezi mai jos câte zeci de milioane a costat!

Lucrarile de modernizare a bd. Pipera din Voluntari, ce aveau termen de finalizare decembrie 2015, au fost prelungite cu inca un an, pana in iunie 2017, dupa ce in iarna au fost prelungite cu sase luni, pana la finalul lunii iunie 2016, a explicat Primaria Voluntari pentru HotNews.ro , care a cerut o serie de explicatii dupa expirarea termenului de executie a lucrarilor (30 iunie). Asta in conditiile in care parti din soseaua deja finalizata se prabusesc, se deniveleaza, asfaltul este decopertat si lucrarea refacuta. Mentionam ca este vorba de o lucrare de circa 11 milioane de euro, facuta de la zero, iar o parte din bani sunt fonduri europene.

La inceputul lunii iunie, HotNews.ro a scris ca, imediat dupa alegerile din 5 iunie, constructorul care executa lucrarile de largire la doua benzi pe soseaua Pipera - Tunari a spart asfaltul proaspat turnat si a inlocuit mai multe guri de canal recent instalate dupa ce a trasat marcajele rutiere, semn ca lucrarea era gata dupa 1 an de santier. Potrivit unui raspuns trimis de Primaria Voluntari la solicitarea HotNews.ro, in luna iunie, sapaturile au fost acute pentru a remedia deficientele de executie, gropi, denivelari, guri de canal neaduse la cota. Desi este o lucrare facuta de la zero, o investitie de peste 11 milioane de euro, o mare parte bani europeni, strada este plina de denivelari, gropi, iar canalele sunt neaduse la cota.

Legat de sanctionarea constructorului pentru deficiente aparute la nivelul executiei, reprezentantii institutiei au spus ca acesta are obligatia de a remedia, pe propria cheltuiala defectele calitative aparute din vina sa, atat in perioada de executie, cat si in perioada de garantie - 60 de luni, si ca nu il pot amenda in timpul executiei lucrarii.

"Avand in vedere, ca la data prezentei, lucrarea este in faza de executie si tinand cont de prevederile legislative in domeniul constructiilor, nu se pot aplica sanctiuni, de catre autoritatea publica locala, pentru acest lucru. Legat de nerespectarea termenelor contractuale, precizam ca executia lucrarilor se incadreaza in perioada stabilita in contractul de lucrari", se arata in raspunsul trimis de Primaria Voluntari in luna iunie.

In plus, la inceputul lunii iunie, reprezentantii Primariei Voluntari erau optimisti ca vor finaliza lucrarea pana pe 30 iunie 2016. "In ceea ce priveste finalizarea lucrarilor pe data de 30 iunie, aratam ca acest lucru este posibil, in situatia in care vor fi finalizate lucrarile de deviere a retelelor tehnicoedilitare, de catre posesorii acestora, cu preluarea tuturor consumatorilor", se arata in raspunsul semnat de arhitectul Sef al orasului, Dragos Stetniceanu si Director Executiv Adjunct, Catalina Gusavan.

Primaria Voluntari trebuia sa termine lucrarile pana la finalul anului 2015, lucrarea fiind finantata in buna parte din fonduri europene, insa acest lucru nu s-a intamplat. Dupa 31 decembrie 2015, Primaria Voluntari nu a mai putut face decontari din fonduri europene pentru proiect pentru lucrarilor efectuate dupa finalul anului 2015. Din valoarea nerambursabila de 47 milioane lei, pana la finalul anului 2015 s-au tras circa 30 milioane de lei.

"Valoarea totala eligibila a proiectului este de 54.686.006,34 lei, valoarea alocata din FEDR este de 47.303.395,48 lei, valoarea din bugetul de stat este de 6.288.890,73 lei, iar contributia beneficiarului este in valoare de 1.093.720,13 lei. Valoarea totala a proiectului solicitata de beneficiar pana la 31.12.2015 este de 29.015.965,12 lei, din care: FEDR - 25.061.535,07 lei, buget de stat - 3.331.880,39 lei, iar contributie beneficiar - 622.549,66 lei. Pana la data de 31 decembrie 2015 Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional (AMPOR) a autorizat sume reprezentand cheltuieli eligibile insumand 25.974.727,19 lei, astfel: FEDR - 22.430.864,26 lei, buget de stat - 2.982.138,03 lei, contributie beneficiar - 561.724,90 lei", se arata intr-un raspuns oficial trimis de Ministerul Dezvoltarii la solicitarea HotNews.ro la inceputul anului 2016. Pe langa aceasta suma au fost decontate suplimentar inca circa 4 milioane de lei, pentru lucrari efectuate inainte de 31 decembrie 2015, potrivit datelor de pe site-ul inforegio.ro.

Primaria Orasului Voluntari a demarat in primavara anului 2015 lucrarile pentru reabilitarea si extinderea Bulevardului Pipera. Proiectul este finantat prin Programul Operational Regional 2007-2013. Valoarea totala a proiectului aprobata prin contractul de finantare este de 83.934.288,09 lei, din care valoarea eligibila este 61.389.616,86 lei. Contributia orasului Voluntari la cheltuielile eligibile si neeligibile este de 9.484.554,93 lei.

Valoarea contractului de lucrari incheiat cu Asocierea S.C. DELTA ACM `93 S.R.L.- S.C. TELEMONTAJ EDILITAR S.R.L. - S.C. ELECTROCONSTRUCTIA ELCO GIURGIU S.A. este de 52.380.666,80 lei.

"Noul bulevard Pipera va avea patru benzi, ceea ce va determina reducerea timpului de calatorie precum si a timpilor de stationare in trafic. Reteaua de canalizare menajera va fi extinsa pe intreg bulevardul, de la Podul Pipera pana la Podul Tunari. Este prevazut de asemenea un sistem de colectare si evacuare a apelor pluviale, cu 270 de guri de scurgere, care va elimina disconfortul dat de baltirea apelor in urma precipitatiilor abundente. Sistemul de alimentare cu apa deja existent in cartierul Pipera va fi modemizat prin realizarea unei conducte principale de alimentare cu apa si doua conducte secundare, cate una pe fiecare parte a bulevardului. Reteaua de fibra optica dezvoltata de-a lungul strazii va fi mutata in subteran astfel incat sa fie indeplinite criteriile de siguranta si sa nu mai deranjeze vizual. Reteaua electrica stradala va fi imbunatatita prin montarea a 416 stalpi cu corpuri de iluminat noi si performante", descriu reprezentantii Primariei proiectul.



Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani