VIDEO Profesor de la Seminarul Teologic Ortodox din Baia Mare, pozat în pat cu elevele din clasa unde era diriginte

VIDEO Profesor de la Seminarul Teologic Ortodox din Baia Mare, pozat în pat cu elevele din clasa unde era diriginte

Arhidiaconul Daniel Farcaș, profesor de Morală, Noul și Vechiul Testament la Seminarul Teologic Ortodox din Baia Mare, este acuzat că și-a manipulat emoțional elevele minore, trecând din postura de diriginte în cea de prieten apropiat, care le dă mesaje cu tentă sexuală, le toarnă alcool pe gât și se pozează cu ele în pat, arată o investigație recorder.ro .

recorder.ro a intrat în posesia unor astfel de mesaje, dar și în posesia unor fotografii și imagini video dintr-o excursie în care profesorul Daniel Farcaș a plecat singur cu 17 eleve de 15 ani din clasa la care era diriginte. Imaginile sunt șocante și revoltătoare în același timp.


Cu mult înainte de a ajunge în posesia noastră, imaginile și mesajele au ajuns la conducerea Seminarului, dar și la Episcopul Iustin al Maramureșului și Sătmarului, membru în Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. În fața acestor înalte fețe bisericești s-au prezentat și două eleve care au reclamat comportamentul arhidiaconului profesor.

Cu toate acestea, sancțiunile dictate împotriva lui Daniel Farcaș au fost fie minore, fie motivate de aspecte care n-au avut legătură cu situația de la Seminar. Pe linie școlară, o parte dintre măsurile luate de conducerea școlii au devenit, în câteva luni, inexistente.

Astăzi, Daniel Farcaș este în continuare profesor de Morală, Noul și Vechiul Testament, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Predă inclusiv la clasa de fete cu care a fost în excursie.

Un caz revoltător prin sfidarea și ipocrizia care unesc două dintre cele mai influente instituții din România: Biserica și Școala. Două instituții care au menirea de a educa și de a le oferi suport moral celor în nevoie, dar nu înainte de a-și proteja propriile interese.


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…