VIDEO Protest al părinților în Piața Victoriei față de lăsarea în libertate a directoarei acuzate că îi agresa pe copii

Mai mulți părinți, majoritatea însoțiți de copii, s-au strâns vineri în Piața Victoriei, nemulțumiți de decizia Tribunalului București de a o lăsa în libertate pe directoarea grădiniței private "Flipper Garden'', acuzată de rele tratamente aplicate minorului.

Protestul nu a fost autorizat de primărie, deoarece a fost anunțat cu mai puțin de trei zile înaintea organizării, astfel că participanții au spus jandarmilor că au venit pentru "un schimb de idei între părinți".

"Eu aici am venit în nume personal, ca mamă, ca părinte, ca cetățean al României, deoarece consider absolut revoltătoare situația copiilor din grădinița care a funcționat 14 ani fără autorizare. Dacă vorbim despre aprobări, unde erau instituțiile, autoritățile, organele de ordine ale statului în acești 14 ani în care o individă bătea în mod repetat copii cu vârstele între 2 și 5 ani? Pentru asta sunt aici", a declarat Ana Măiță, unul dintre părinții prezenți în Piața Victoriei.

Ea consideră că este nevoie de o reacție publică rapidă atunci când este vorba despre violența împotriva copiilor.

"Vedeți o motivare judecătorească de lăsare în libertate a Ioanei Neagu, o motivare bazată pe vechiul Cod penal, în condițiile în care noul Cod penal funcționează în România de foarte mult timp, în care copilul de doi ani este responsabilizat pentru bătaia strașnică pe care a primit-o, inclusiv părinții sunt făcuți responsabili pentru că și-au lăsat acești copii în grija doamnei Ioana Neagu și copiii lor au fost bătuți. Vedem iarăși, cu mare revoltă, că o singură bătaie nu e considerată de un magistrat ca încadrându-se la rele tratamente, ci fundamentează lăsarea în libertate a acesteia", a mai spus Ana Măiță.

Potrivit acesteia, mesajul demersului părinților care au protestat în Piața Victoriei este ''zero toleranță față de violența împotriva copiilor''.

"Câteodată e bine să fim un tip de cetățeni un pic mai curajoși și vreau să cred că aici sunt o mulțime de cetățeni curajoși, fie că sunt sub 18 ani și o să vedeți aici copii mici, copii de vârsta celor care apar în filmările depuse de părinții copiilor abuzați, copii mici pentru care fiecare părinte care se află aici luptă în momentul ăsta. Vreau să cred că lupta asta nu se va opri, vreau să cred că autoritățile vor percepe mesajul nostru, de zero toleranță față de violența împotriva copiilor", a afirmat Ana Măiță.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Curtea de Apel și-a declinat competența și a trimis dosarul 10 august spre judecare Tribunalului Bucu…

2 Un imbecil

3 Ani la rând au scos 9.500 de euro zilnic cash din bancă / Ajunseseră să dicteze ziarelor ce să scrie

4 FOTO Larisa Iordache și iluzia optică

5 ULTIMA ORĂ Curtea de Apel a decis redeschiderea dosarului 10 august!