VIDEO Protest cu recital la pian în Piața Victoriei susținut de celebrul Davide Martello

Câteva sute de oameni s-au adunat în fața Guvernului pentru a participa la protestul ”Gust de libertate”. Davide Martello a ajuns în Piața Victoriei cu pianul tras de bicicletă și a început recitalul în fața Guvernului. Martello este un pianist german care a cântat în multe zone de conflict din lume (în Piața Taksim din Istanbul, la Battaclan, în Euromaidanul din Kiev sau în Afghanistan).

Deși puțin după ora 20:30 a început să plouă în Piața Victoriei, cei mai muți dintre oameni au rămas pe loc să asculte recitalul la pian, care a continuat și el neîntrerupt. 

„Mă bucur foarte mult să fiu parte a acestei mișcări. Aici este vorba despre a fi oamenii împreună, despre libertatea de a te manifesta. Sper să vă pot ajuta cu muzica mea și sper ca muzica să inspire”, le-a spus Martello oamenilor adunați în fața Guvernului.

Într-un interviu acordat ziarului "Adevărul", Martello a declarat că a decis să vină la Bucureşti după ce a citit ştiri referitoare la protestul din 10 august, la care au participat peste 100.000 de români şi care a fost reprimat violent de Jandarmerie. „Am văzut la ştiri că românii protestează faţă de corupţia din ţară şi pentru că le sunt limitate drepturile şi libertatea de exprimare. Din punctul meu de vedere, aceste motive sunt suficiente pentru a protesta iar oamenii sunt îndreptăţiţi să iasă în stradă. E bine că protestează.Tocmai de aceea am decis să vin, pentru a sprijini această mişcare. De când mă ştiu, s-a tot vehiculat ideea că România este o ţară coruptă. Îmi doresc cumva să ajut, şi sper să o pot face prin intermediul muzicii şi a concertului de sâmbătă“.

Davide Martello a devenit cunoscut după concertele susţinute în locuri unde sute de mii de oameni au protestat pentru apărarea democraţiei, precum Piaţa Taksim, Battaclan, Euromaidan sau Afghanistan.

Muzicianul a vorbit la portavoce, vizibil emoţionat, cu lacrimi în ochi, în faţa sutelor de oameni adunaţi în Piaţa Victoriei: „Mă bucur tare mult să fiu aici. Este vorba despre libertate. Îmi pare rău, sunt extrem de emoţionat acum. Sper ca prin muzica mea să dau o mână de ajutor“, a spus Martello într-o scurtă pauză a concertului.

După aproximativ 45 de minute de la începerea concertului, Davide Martello a invitat o fetiţă din România, prezentă în public, să-i ia locul la pian.

Galerie foto și documente
Inquam Photos / Octav GaneaTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Rareș Bogdan îi dă în vileag: Ciuma Roșie a simțit mirosul miliardelor de la UE, de aceea vrea dărâmarea Guver…

2 Document / Un studiu care aruncă în aer 3 luni de exagerări: Cei care sunt asimptomatici nu-i pot contamina pe c…

3 Mare dreptate are omul ăsta!

4 VIDEO Priviți unde s-a ajuns în America!

5 Stare de asediu la Washington după noi manifestaţii lângă Casa Albă / Președintele Trump a fost dus într-un bun…

recomandări

Te ia DNA: Dan Popa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Reîncepe 'Dosarele X'! Iată trailerul