VIDEO PROTEST de proporții al magistraților în toată România!

VIDEO PROTEST de proporții al magistraților în toată România!

Judecatorii si procurorii din intreaga tara ies astazi, in fata instantelor si parchetelor, in semn de protest fata de modificarile facute prin OUG de Tudorel Toader la Legile Justitiei. Ministrul a promis ca va abroga o serie de articole din aceasta ordonanta, un proiect in acest sens urmeaza sa fie prezentat premierului Viorica Dancila chiar vineri.

Mai multe asociatii civice din tara transmit pe Facebook sau Youtube imagini de la protestele magistratilor. Trecatori ii aplauda pe judecatori si procurori si striga: "Cinste lor, cinste lor, cinste magistratilor!" sau "Abrogati si plecati!".

13.20 Magistratii care au protestat, vineri, in fata Curtii de Apel Bucuresti, sunt nemultumiti de prevederile OUG nr. 7, pe legile justitiei si cer abrogarea acesteia, in ciuda faptului ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat ca se va intalni cu premierul Dancila pentru a-i prezenta modificarile la actul normativ, respectiv abrogarea articolului 54 ce prevede ca si un judecator sa poata candida la sefia unui parchet, scrie Mediafax.

"De data aceasta, am considerat ca situatia este grava, in mod atipic pentru noi, dar am iesit sa aratam ca suntem ingrijorati. Este vorba despre legiferarea fara consultatie publica, a tuturor actorilor implicati si a spcialistilor a legilor penale, dar si Ordonanta de Urgenta fara a se justifica urgenta. S-au adus modificari care nu fusesera discutate in prealabil", a declarat Raluca Muntean, procuror de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sector 2.

Alt procuror a spus: "Miza protestului este independenta justitiei si un proces legistativ de modificare a legilor justittiei transparent si dupa consultarea prealabila a corpului magistratilor".

13.00 Judecatorul Cristi Danilet anunta ca a fost cel mai mare protest din istoria justitiei clujene: 200 de judecatori (de la Judecatoriile din judet, de la Tribunal si de la Curtea de Apel) si procurori (inclusiv de la DIICOT si DNA) au protestat cu banderola alba la brat in fata Palatului de Justitie.

Lor li s-au alaturat cativa avocati si profesori de drept. Au fost aplaudati de cetateni. "Intram in primavara cu Dreptul!", scrie magistratul pe Facebook.

12.50 Aproximativ 80 de magistrati au protestat astazi in fata Judecatoriei Constanta. "Judecatori de la toate cele trei instante si procurori de la Parchetul Judecatoriei, Tribunalului si DNA. Fara Parchetul Curtii de Apel Constanta, fieful Adinei Florea", scrie jurnalista Andreea Pavel, de la info-sud-est.ro.

București

Constanța

Cluj

Sibiu

Pitești

12.45 Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Dolj au fost anuntati, inaintea Adunarii Generale, de catre prim-procurorul de pe langa Tribunalul Dolj, Marin Rogoveanu, ca isi pierd salariile daca decid sa protesteze, potrivit Mediafax.

Potrivit unor surse judiciare, joi, inainte de Adunarea Generala a procurorilor de la Parchetul de pe langa Tribunalul Dolj, in care magistratii urmau sa ia o decizie in privinta suspendarii activitatii, in semn de solidaritate cu colegii din tara, prim-procurorul de pe langa Tribunalul Dolj, Marin Rogoveanu, le-a spus ca isi pierd drepturile salariale daca vor decide sa isi suspende activitatea.

Astfel, procurorii de pe langa Tribunalul Dolj au decis ca nu isi vor suspenda activitatea. Propunerea privind suspendarea activitatii procurorilor, cu exceptia cauzelor urgente, a fost respinsa cu majoritate de voturi.

12.31 Magistrații au încheiat protestul.




Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…