VIDEO Protest în fața Curții de Apel Alba Iulia împotriva lui T.Toader: „Să își dea demisia! Este ca pe vremea comuniștilor”

VIDEO Protest în fața Curții de Apel Alba Iulia împotriva lui T.Toader: „Să își dea demisia! Este ca pe vremea comuniștilor”

Câțiva ”fani” ai ministrului Justiției Tudorel Toader, s-au adunat în zona Pieței Ion I.C. Brătianu, în fața Curții de Apel Alba Iulia cu aproximativ două ore înainte de începerea ședinței de bilanț a instituției, la care și-a anunțat prezența și acesta. Grupul mic de oameni și-a făcut apariția în fața clădirii, în jurul orei 11.15.

La scurt timp, un alt grup, la fel de mic, format din jandarmi și polițiști s-a postat în fața scărilor instituției, relatează  G4Media.ro .

Foarte puțin probabil că Tudorel Toader va ajunge la Alba Iulia, având în vedere că în jurul prânzului ministrul justiției a făcut o vizită la Parchetul General, în urma căreia a anunțat că declanșează procedura de selecție a unui nou candidat în locul lui Augustin Lazăr.

 

Oamenii spun că au venit să-l ”ievalueze” pe Tudorel Toader și să îi transmită că ar trebui să își dea demisia din funcție.

”Ne-am adunat să îl așteptăm pe Tudorel, să îi transmitem un mesaj că nu suntem de acord cu schimbarea legilor justiției, că dorim abrogarea lor. Dorim demisia lui de pe acest post, deoarece nu este o persoană capabilă să dețină această funcție”a spus unul dintre cetățeni.

Principalele declarații ale protestatarilor:

”Având în vedere că ne-am dorit de pe vremea comuniștilor (cei prezenți sunt mai mici decât mine), ne-am dorit o țară fără comunism. Ne întoarcem din nou la rădăcinile comunismului, atâta timp cât avem penali în funcții publice, nici măcar Ceaușescu nu și-a permis să aibă penali, mă rog la vedere, în funcții publice.

Au călcat în picioare legile justiției, și nu vrem o țară care să fie condusă de penali și de hoți. Vrem fără hoți în guvern, fără hoți în funcții de conducere, fără penali. am semnat petiția ”Fără Penali” la care așteptăm un rezultat, nu vrem să îi mai vedem. Probabil că în PSD, deși nu cred că sunt oameni cinstiți, asta este, vrem fără penali. Vreau să îi transmit acestui individ, că nu îl pot numi altfel, că mi se face greață, când îl văd la televizor.

Deci efectiv mi se face greață când îl văd la televizor. Un jurist, un om care a terminat facultatea de drept, să fie împotriva legilor justiției care apără oamenii cinstiți. Legi care ar trebui să apare pe oamenii cinstiți din această țară. În schimb apără penalii, în primul rând pe penalul Dragnea și pe adjunctul Vâlcov să nu facă pușcărie.

Ba să facă dacă au furat. Eu dacă fur fac pușcărie. Oricare dintre noi dacă furăm, trebuie să mergem să ne ispășim pedeapsa pentru că am furat. Eu dacă nu îmi plătesc impozitul la timp, trece un an 2 și vine și îmi ia casa pentru că nu am plătit impozitele la stat.

Ei pot să fure să facă ce vor în țara asta. Vrem fără penali în funcții publice.

Vrem o țară curată și îmi vreau familia înapoi. Familia mea este plecată, îmi vreau familia înapoi într-o țară curată, într-o țară în care au alte posibilități.”

Potrivit agendei publicate pe site-ul Ministerului Justiției, acesta va participa la bilanțul instituției din Alba Iulia. Șansele de participare sunt însă reduse.

”Joi, 21 februarie 2019 – Participare la Ședința Adunării Generale a judecătorilor Curții de Apel Alba Iulia, în cadrul căreia va fi dezbătut raportul de activitate al instanței pe anul 2018 (sub rezerva apariției unor evenimente neprevăzute în agendă)” se arată în programul ministrului Tudorel Toader.

La Curtea de Apel Alba Iulia se va judeca procesul legat de revocarea lui Augustin Lazăr din funcția de Procuror General, solicitată de ministrul Tudorel Toader.

Ministrul Justiției a anunțat că declanșează procedura pentru selectarea unui nou procuror general în locul lui Augustin Lazăr pentru că pe 27 aprilie expiră mandatul acestuia.

Întrebat dacă judecătoarea Corina Mândrilă este favorita pentru acest post, Toader a negat și a spus că e o competiție deschisă.

Reamintim că G4Media.ro a scris că judecătoarea Corina Mândrilă (fostă Gheorghişan, fostă Dăescu) de la Curtea de Apel Bucureşti (CAB) ar fi în cărţi pentru şefia Parchetului general (PG), după ce, pe 27 aprilie, expiră mandatul actualului procuror general Augustin Lazăr, potrivit unor surse judiciare. Contactată prin Biroul de presă al CAB, judecătoarea nu a comentat încă informaţia.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...