VIDEO Protest în fața SPITALULUI după ce un tânăr de 31 de ani a murit în condiții SUSPECTE la Satu Mare

VIDEO Protest în fața SPITALULUI după ce un tânăr de 31 de ani a murit în condiții SUSPECTE la Satu Mare

Peste 200 de satmareni au participat, duminica seara, la o actiune de protest desfasurat in fata Unitatii de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Satu Mare. Ei s-au revoltat fata de indolenta medicilor si de modul in care un tanar de 31 de ani a fost tratat in cursul saptamanii, acesta murind pe sectia de Terapie Intensiva, relatează  Portalsm.ro .

Protestatarii purtau pe figura masti medicale pe care se putea citi, printre altele: ”UPU Ucide!”, ”Coruptia Ucide!”, ”Incompetenta Ucide!”.

De asemenea, multi dintre cei prezenti la protest au depus cate o candela aprinsa la un altar amenajat ad-hoc langa intrarea in UPU.

”O parte a prezentei noastre aici este un proces comemorativ pentru cei care si-au pierdut pe cineva drag aici, si va garantez ca toti au un astfel de caz, s-au lovit de un caz de malpraxis sau de indolenta a unor medici. Nu bagam in aceeasi oala pe nimeni, nu spunem ca toti medicii sunt de vina. Avem un caz recent al unui tanar, care din punctul nostre de vedere, si e impartasit si de unele cadre medicale, s-a facut un malpraxis. Urmeaza sa se decida de comisiile de disciplina daca am avut dreptate sau nu. Dorim sa aflam adevarul despre moartea acestui tanar a carui nume nu pot sa vi-l dau din cauza familiei care doreste sa pastreze anonimatul. Acel tanar este inca legat de aparate, dar este declarat decedat din data de 20, ora 23:30”, afirma unul dintre cei care a initiat protestul, citat de portalsm.ro.

”Am venit sa tragem un semnal de alarma impotriva nepasarii, impotriva tacerii, impotriva indolentei. Rezultatul imediat si rezultatul concret este sa aflam adevarul despre situatia cazului concret pentru care ne-am mobilizat. Pe termen mediu si lung speram sa imbunatatim spiritul civic al satmarenilor”, a declarat un alt protestatar.

Managerul Spitalului Judetean, Marcela Papici, a venit in mijlocul protestatarilor si a incercat un dialog cu ei, nu inainte, insa, de a face declaratii presei.

”In momentul in care apare o problema fata de un sistem, poate sa fie sistemul general valabil sau pot sa fie parti ale sistemului o problema. I-am spus organizatorului ca voi fi aici si voi raspunde la intrebari. Nu am cum sa ma transform in instanta de judecata pentru ca doar o instanta poate sa decida cine e vinovat, nu o sa ma transform in nici un for de cine are dreptate. Cazul este in atentia politiei, a comisiei de etica si a celei de disciplina. Eu sunt prima care isi doreste ca cei vinovati sa plateasca. Si pentru acest caz si pentru toate celelalte cazuri”, a afirmat managerul Marcela Papici.

Un tanar de 31 de ani a murit pe sectia de Terapie Intensiva dupa ce acesta a fost prezentat in prima faza la UPU, adus cu o ambulanta in stare de inconstienta, fara sa i se faca o investigatie cu computerul tomograf, medicii invocand ca emana halena alcoolica. Cu toate ca s-a declarat ca acesta era in coma alcoolica cand a ajuns la spital, lui nu i s-a facut o spalatura, conform protocolului. Barbatul a fost lasat sa plece acasa dar a revenit a doua zi, cand s-a descoperit ca are o fractura craniana. Numele tanarului este inca secret, la cererea familiei. Acesta avea 31 de ani, era tehnician dentar si era recent intors acasa de la Cluj, avand si un copil nou nascut.



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...