VIDEO Protestatarii din Capitală au plecat în marș spre Ministerul Justiției

VIDEO Protestatarii din Capitală au plecat în marș spre Ministerul Justiției

Aproximativ două mii de persoane protestează, la această oră, în București, față de ordonanța de urgență 7/2019 care modifică legile justiției. Unii dintre manifestanți au stegulețe tricolore și scandează „PSD, ciuma roșie”, „Justiție, nu corupție”, „Tudorel, demisia”. Proteste sunt și în marile orașe din țară. Totodată, actorii Teatrului Național au protestat pe scările instituției, înaintea reprezentației din această seară.

19:53 - Din relatarile celor prezenti se pare ca la marsul din Capitala participa cateva mii de oameni.  Se scandează: "Europa, iarta-ne că Dancilă proastă e!"

19.24 – Protestatarii din Piața Victoriei au plecat în marș spre Ministerul Justiției. Aceștia vor trece și prin fața Palatului Parlamentului. Traficul rutier este restricționat în centrul Capitalei.

19.24 – Protestatarii din Piața Victoriei au plecat în marș spre Ministerul Justiției. Aceștia vor trece și prin fața Palatului Parlamentului. Traficul rutier este restricționat în centrul Capitalei.

18:50 - In Piata Victoriei sunt circa 1.000 de persoane. Se scandeaza "Hotii!" si "Demisia!".

18:43 Peste 500 de oameni în Piață. Se striga "Magistrați, rezistați!", "Cinste lor, cinste magistraților!" și "Abrogați și-apoi plecați!"

18.30 – Actorii Teatrului Național protestează pe scările instituției. Ei au un banner pe care scrie „Tudorele, abrogă OG7!”. 

Victor Rebengiuc a spus că actorii protestează față de modul în care justiția este făcută scrum, față de modul în care e condusă România.

Mihai Călin a spus că s-a gândit la o formă de protest similară protestelor magistraților, respectiv suspendarea activității în unele perioade.

18.20 – Jandarmii încercuiesc cu garduri zona centrală a Pieței Victoria. 

Ora 18:15 - Circa 150 de persoane protestează la aceasta oră în Piața Victoriei față de OUG 7 dată de Ministerul Justiției. Lumea se adună în Piață, urmând că de la ora 19:00 sa pornească in marș spre Ministerul Justiției.

Patru organizații civice au anunțat un nou protest, sub sloganul „Marș la Ministerul Justiției. Retrageți ordonanța” pentru astăzi, de la ora 18.00, față de ordonanța de urgență 7/2019 de modificare a legilor Justiției. Organizatorii propun ca, la ora 19.00, manifestanții să plece în marș din Piața Victoriei spre Ministerul Justiției, la ora 19.00. Și actorii de la Teatrul Naţional vor protesta duminică seara în faţa instituţiei, cu banderole albe pe braţ, înaintea reprezentaţiei programată să aibă loc la ora 19.30.

Actorul Marius Manole a publicat pe Facebook un mesaj video prin care îşi îndeamnă colegii artişti să se alăture protestului magistraţilor faţă de OUG 7 și în care anunță că, înaintea spectacolului „Revizorul” de la Teatrul Naţional, va fi alături de colegii săi în faţa teatrului, purtând o banderolă albă la mână.
Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Scandalul ia amploare! Răsturnare de situație în dosarul banilor șterpeliți din fondul Direcţiei de Informaţii…

3 Jeguri ordinare! / Cîțu, o nouă numire cu cântec

4 Scuipați aici! / Căca-ne-am în ea de țară, care hrănește la sân toți șobolanii în timp ce bietul popor ia drumul…

5 Mister elucidat / Cine este criminalul Elenei, escorta ucisă cu cruzime în Italia