VIDEO Proteste și ciocniri cu poliția la cea mai mare fabrică de iPhone din China

VIDEO Proteste și ciocniri cu poliția la cea mai mare fabrică de iPhone din China

Proteste de amploare au izbucnit miercuri, 23 noiembrie, la cea mai mare fabrică de iPhone din China, deținută de subcontractantul taiwanez Foxconn, potrivit unor videoclipuri și fotografii postate pe rețelele de socializare Weibo și Twitter. Imaginile arată o mulțime de muncitori mărșăluind pe o stradă, unii dintre ei confruntându-se cu un rând de persoane în costume albe și cu polițiști, transmite Le Figaro .

Fabrica se află în Zhengzhou, în provincia centrală Henan. Un clip video în direct arată zeci de muncitori care strigă noaptea „apărați-ne drepturile!” în fața unor rânduri de polițiști și a unui vehicul de poliție cu luminile aprinse. Alte imagini arată cum un muncitor dărâmă o barieră metalică, în timp ce realizatorul videoclipului strigă „gaze lacrimogene!”. O fotografie din timpul zilei arată rămășițele carbonizate ale unei porți, care se pare că a ars în timpul nopții.

Cuvântul-cheie #FoxconnRiot a apărut cenzurat pe rețelele de socializare chineze miercuri la prânz. Cu toate acestea, au rămas online câteva postări care făceau referire la proteste. Foxconn este un grup mare care asamblează produse electronice pentru numeroase mărci internaționale. Compania taiwaneză, principalul subcontractant al Apple, s-a confruntat în ultimele luni cu o creștere a numărului de cazuri Covid-19 la uriașa sa unitate din Zhengzhou, cea mai mare fabrică de iPhone din lume. Complexul are peste 200.000 de angajați, care sunt de obicei cazați la fața locului.

Foxconn a decis să închidă șantierul cu muncitorii înăuntru. Dar sute de muncitori panicați au fugit. Grupul taiwanez este cel mai mare angajator din sectorul privat al Chinei, cu peste un milion de angajați în întreaga țară, în aproximativ 30 de fabrici și institute de cercetare. Foxconn nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea AFP.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / Denise Rifai contraatacă „sexual”: „Nu vă căutați acum în pantaloni căci nu veți găsi mare lucru!”

2 Generalul Coldea, filat și fotografiat pe aeroportul din Geneva și în avion...

3 O imagine care va aduce gheață în chiloții multor pesediști...

4 Simplă speculație de presă?

5 Bădălău a refuzat să dea declarații la DNA / Procurorii au înregistrări video de la toate discuțiile pesedistului cu denunțătorul său, primarul Dan Pasa…