VIDEO Proteste violente la Paris şi Lyon, după ce Macron a câştigat alegerile

VIDEO Proteste violente la Paris şi Lyon, după ce Macron a câştigat alegerile

Naționaliștii de extremă-dreapta au protestat, duminică noaptea, în Paris și Lyon, după realegerea lui Macron. Aceștia sunt supăraţi pe rezultatele alegerilor, scrie Spotmedia.ro .

Protestatarii au incendiat o maşină de poliţie în Lyon, în timp ce poliţiştii au lansat gaze lacrimogene asupra manifestanţilor adunaţi în Place de la République din Paris.

Amintim că preşedintele francez Emmanuel Macron a reuşit să se impună în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale în faţa rivalei sale, Marine Le Pen, candidata de extremă dreapta, obţinând 58,55% din totalul voturilor exprimate duminică, conform rezultatelor oficiale.

Rezultatul alegerilor a reuşit să provoace un val de uşurare în Europa.

Cu toate acestea, nu departe de Piaţa Republicii, locul în preşedintele ales a susţinut discursul victoriei în centrul Parisului, au existat ciocniri violente între poliţişti şi protestatari, relatează AFP.

Un clip înfăţişează sute de poliţişti care atacă protestatarii la unison – în timp ce se aud fluierături puternice, ţipete şi sticle sparte.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”