VIDEO Protestul trepanaților la Rahova pentru eliberarea „deţinutului politic” Dragnea. Dorneanu a lipsit! „A fost executat mişeleşte!”

VIDEO Protestul trepanaților la Rahova pentru eliberarea „deţinutului politic” Dragnea. Dorneanu a lipsit! „A fost executat mişeleşte!”

Protestul trepanaților la Rahova pentru eliberarea „deţinutului politic” Dragnea. Dorneanu a lipsit! „A fost executat mişeleşte!”

Mai multe persoane(a se citi 15 trepanați) s-au strâns, joi, în fața Penitenciarului Rahova, acolo unde este încarcerat Liviu Dragnea, pentru a-și arăta susținerea față de fostul lider PSD după decizia CCR pe tema constituirii completurilor specializate în cazurile de corupţie de la Înalta Curte, transmite Mediafax.

„Judecătorii ÎCCJ anchetați ptr. abuz în serviciu”, „Dragnea deținut politic”, „Cerem rejudecare proces Dragnea” sunt câteva dintre mesajele de pe pancartele pe care participanții la mitingul de susținere a fostului lider PSD le-au adus.

Aceștia s-au strâns, joi, în fața Penitenciarului Rahova, acolo unde este încarcerat Dragnea, pentru a-și manifesta susținerea față de acesta.

„Să răspundă și magistrații pentru viața unui om care a intrat la răcoare. Să fie clar!”, a spus un participant la miting.

La protest este prezent şi Gelu Vişan, fost deputat PDL.

Alt bărbat a spus: „Ne dorim să se pună legea pentru răspunderea magistraților. Dacă judecătorii CCR (N.r.- Dragnea a fost condamnat de magistrații Înaltei Curți) nu erau sub presiune, poate domnul Dragnea era în libertate”.

Avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a declarat miercuri, după decizia CCR privind conflictul juridic ce vizează completurile specializate, că așteaptă motivarea Curții Constituționale, de unde va afla și care sunt limitele, după care va decide ce demersuri va face.

"Nu pot decât să mă bucur foarte tare că s-a admis. Este foarte corect așa, dar deocamdată nu am ce comentariu să fac în plus până nu văd motivarea. Știu că s-a admis, dar să vedem în ce limite. Aștept motivarea să știu ce atitudine să iau, dacă voi putea să iau vreo atitudine în principiu. Realmente era un conflict, aștept motivarea și în funcție de ea vedem ce avem de făcut", a declarat, pentru Mediafax, avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu.

De altfel, avocații lui Liviu Dragnea au invocat lipsa completurilor specializate în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman. Între timp, un complet de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție a decis condamnarea lui Liviu Dragnea la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, decizia fiind definitivă.

Hotărârea în cazul lui Liviu Dragnea, din primă instanță, a fost dată de un complet de 3 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

CCR a admis, miercuri, sesizarea privind conflictul dintre Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema constituirii completurilor specializate în cazurile de corupţie, sesizare formulată de Florin Iordache.
Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / Șeful „Grupului Mozart”: „Puțini din armata SUA au experimentat intensitatea cu care luptă ucrainenii”

2 VIDEO Hai cu dezmembrarea! / O uzină rusă anunță că a trimis un tren cu tancuri de ultimă generație în Ucraina

3 VIDEO Primele lovituri împotriva tancurilor rusești cu rachetele britanice Brimstone

4 ULTIMA ORĂ Ucraina a doborât în două zile avioane multirol rusești în valoare de peste 130 de milioane de dolari

5 Demiteri și arestări la vârful Armatei Rusiei