VIDEO Pușcăriașul a fost adus la DNA pentru a fi pus sub acuzare în dosarul Teldrum

VIDEO Pușcăriașul a fost adus la DNA pentru a fi pus sub acuzare în dosarul Teldrum

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea - condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive - a fost adus vineri dimineață de la Penitenciarul Rahova la DNA, unde ar urma să îi fie adusă la cunoștință schimbarea calității de suspect în cea de inculpat în cazul Tel Drum. În acest dosar, procurorii au anunțat începerea urmăririi penale împotriva lui Dragnea încă din noiembrie 2017.

Dragnea a fost citat la DNA pentru ora 10.00, însă a ajuns cu aproximativ o jumătate de oră mai devreme, fiind adus cu o dubă de la Penitenciarul Rahova, unde este încarcerat.

Alături de fostul şef al Camerei Deputaţilor au fost citaţi toţi cei puşi sub acuzare, în acelaşi caz, apropiaţi ai acestuia.

Procedural, punerea in miscare a actiunii penale înseamnă că persoanele îşi schimbă calitatea din suspect in inculpat şi e un semn că ancheta se apropie de final.

În dosarul Tel Drum, deschis din 2016, fostul lider PSD este pus sub acuzare încă din noiembrie 2017 pentru 5 infracțiuni, două de abuz în serviciu, două de fraudă cu fonduri europene și una de constituire de grup infracțional organizat. Prejudiciul se ridică la 27 de milioane de euro. Procurorii susțin că această companie de construcții din Teleorman, Tel Drum, este controlată de Liviu Dragnea. Chiar dacă el a negat constant acest lucru, sunt nenumărate dovezi în spațiul public care îl contrazic. Vezi, de exemplu, cazul valizei Tel Drum publicat de  Riseproject.ro.

Joi seara, Liviu Dragnea a atacat voalat actuala conducere a PSD în primul interviu dat din închisoare și difuzat (prima parte) de Realitatea PLUS. Dragnea a spus că ”dosarul Teldrum e resuscitat pentru campania electorală” și a spus că a fost condamnat nevinovat în dosarul angajărilor fictive. 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…