VIDEO Putin a ordonat Flotei Pacific să testeze lansarea de rachete nucleare spre Occident

VIDEO Putin a ordonat Flotei Pacific să testeze lansarea de rachete nucleare spre Occident

Vladimir Putin a ordonat Flotei Pacific să întreprindă jocuri de război surpriză pentru a-și testa lansarea de rachete nucleare „de represalii” asupra Occidentului, relatează Newsweek .

Exercițiile neașteptate au fost anunțate de ministrul Apărării, Serghei Șoigu, la un an după scufundarea Moscovei, potrivit video The Sun.

Puterea de foc strategică a Flotei Pacificului este încă din perioada sovietică principala armă a Moscovei în „atacurile de represalii”.

Această mișcare este o demonstrație deliberată de forță împotriva Occidentului, pe fondul războiului lui Putin împotriva Ucrainei, care a costat deja sute de mii de vieți.

Exercițiile în jurul unei baze navale din Vladivostok implică lansarea de rachete și testarea pregătirii bombardierelor strategice cu capacitate nucleară, precum și a submarinelor flotei.

Aceste jocuri de război au și obiective mai limitate, cum ar fi respingerea presupuselor atacuri inamice pe insula Sahalin și lanțul Kurile din nordul Japoniei.

Japonia își afirmă drepturile teritoriale asupra insulelor Kurile, care au fost capturate de Stalin în al Doilea Război Mondial.

Rusia a suspendat anul trecut discuțiile de pace cu Japonia pentru a protesta împotriva sancțiunilor impuse de Tokyo împotriva Moscovei din cauza acțiunii sale în Ucraina.

Generalul Valeri Gherasimov - acum responsabil direct cu războiul din Ucraina - a declarat că forțele navale ale Rusiei vor fi puse în alertă maximă în timpul exercițiilor și vor fi dislocate în zonele de antrenament, unde vor efectua exerciții de luptă.

„În timpul evenimentului, Flota Pacificului va trebui să respingă loviturile masive de rachete și aeriene, să efectueze exerciții de căutare și distrugere a submarinelor, să efectueze trageri de torpile și artilerie și lansări de rachete”, a declarat Gherasimov.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu