VIDEO Putin bombardează Alepul cu FOSFOR și Juncker se PUPĂ cu el!

VIDEO Putin bombardează Alepul cu FOSFOR și Juncker se PUPĂ cu el!

Mai multe inregistrari video in care avioane ruse arunca fosfor alb peste Alep, al doilea cel mai mare oras din Siria, au fost date publicitatii in acest week-end.

Fosforul alb este o substanta incendiara si foarte toxica a carei utilizare este interzisa de tratatele internationale, fiind considerata crima de razboi. Conform unor surse militare turce, citate de Daily Sabah, bombardamentul cu fosfor alb a avut loc in zona Handarat, aflata in nordului orasul Alep. 

Doi copii au fost ucisi si sase civili sunt raniti in urma acestui bombardament, mai scrie publicatia turca.

Presedintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, se va intalni cu presedintele rus Vladimir Putin saptamana viitoare in cadrul forumului economic de la St. Petersburg, a declarat vineri o purtatoare de cuvant a executivului comunitar, relateaza Reuters.

Potrivit purtatoarei de cuvant, Juncker va participa la Forumul economic international de la St. Petersburg joi si vineri si in acest interval va avea prima intalnire cu presedintele rus Vladimir Putin din noiembrie 2014, citeaza Agerpres. 

Juncker a pledat pentru relatii mai bune cu Rusia si a afirmat in octombrie ca politica UE in domeniu nu ar trebui 'dictata' de Washington. Vineri, purtatoarea de cuvant a UE a precizat ca Juncker a transmis clar ca vizita sa in Rusia nu va schimba pozitia UE.

"Cred ca este foarte important sa incercam, cel putin in chestiunile economice, sa facem pasi in directia Rusiei. Pot sa va asigur ca nu va exista o relaxare a pozitiilor europene la St. Petersburg", a spus Juncker saptamana trecuta, potrivit sursei citate.

Acceptarea de catre Juncker a invitatiei la forumul international economic de la St. Petersburg a provocat critici in randul unora dintre europeni, care se tem ca hotararea de a mentine sanctiunile la adresa Rusiei a slabit, noteaza Reuters.

Rusia a mai folosit fosforul și anul trecut, în noiembrie





Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”