VIDEO Putin, întâlnire de taină cu „stâlpii” puterii de la Kremlin

VIDEO Putin, întâlnire de taină cu „stâlpii” puterii de la Kremlin

La 36 de ore după ce cea mai gravă amenințare la adresa guvernării sale de 23 de ani a fost rezolvată pentru moment, Vladimir Putin i-a convocat la Kremlin pe membrii cercului său interior. Aceștia sunt oamenii președintelui care îi confirmă puterea în Rusia. Printre ei s-au numărat ministrul Apărării, Serghei Șoigu și șeful Serviciului Federal de Securitate (FSB), Aleksandr Bortnikov.

Putin le-a mulțumit celor prezenți că au ajutat la ”suprimarea” insurecției mercenarilor din grupul Wagner, conduși de Evgheni Prigojin, potrivit Yahoo News .

”V-am adunat aici pentru a vă mulțumi pentru munca depusă din ultimele zile, precum și pentru a discuta despre situația actuală și sarcinile cu care ne confruntăm în urma analizării evenimentelor care au avut loc în țară”, a spus Vladimir Putin.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a avut o primă apariţie publică după rebeliunea lui Prigojin, care i-a contestat conducerea războiului din Ucraina. Conducătorul Grupului Wagner a susținut că a înaintat cu mercenarii săi 780 de kilometri pe teritoriul Rusiei într-o zi și s-a oprit la doar 200 de kilometri de Moscova.

Zvonurile despre demiterea ministrului Apărării, Serghei Șoigu, au fost înlăturate prin apariția sa de la întâlnirea de luni de la Kremlin. Șoigu a fost mult timp ținta criticilor lui Prigojin, care l-a acuzat că nu a susținut trupele Wagner în războiul din Ucraina.

Ceilalți oameni ai președintelui Putin prezenți la întâlnirea de la Kremlin au fost: Nikolai Patrușev, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Vladimir Kolokoltsev, ministrul de Interne, Aleksander Bortnikov, directorul Serviciului Federal de Securitate FSB, Viktor Zolotov, directorul Serviciului Federal al trupelor Gărzii Naționale, Dmitri Kochnev, șeful Servicului Gărzii Naționale și Aleksander Bastrykin, președintele Comitetului de Investigații.

Zolotov a servit ca bogyguard pentru Boris Elțin, dar și pentru Vladimir Putin. Nikolai Patrușev este principalul aliat al lui Putin, el fiind spion sovietic și îl cunoaște pe Putin încă din anii 1970. Patruşev este unul din principalii autori ai noii strategii de securitate a Rusiei, publicată în mai 2021.

Patrușev este unul dintre cei trei loiali lui Putin care i-au servit încă de acum 50 de ani la Sankt Petersburg, când al doilea oraș al Rusiei era încă cunoscut sub numele de Leningrad.

Observatorii Kremlinului spun că președintele rus are încredere în informațiile pe care le primește de la serviciile de securitate mai mult decât din orice altă sursă, iar Alexander Bortnikov este văzut ca făcând parte din sanctul interior al lui Putin.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB