VIDEO „Putin minte că nu a trimis recruți. Toți ne-au mințit”

VIDEO „Putin minte că nu a trimis recruți. Toți ne-au mințit”

Recruții ruși care au fost capturați de forțele ucrainene spun că au fost înșelați să creadă că vor face un exercițiu de antrenament militar și și-au cerut scuze pentru că au atacat Ucraina „ca niște fasciști”.

Cinci captivi ruși, chemați pentru serviciul militar în iunie 2021, au vorbit la o conferință de presă la Centrul de presă din Kiev, povestind cum au fost mințiți că merg la exerciții, potrivit Daily Mail.

Aleksandr Morozov, 22 de ani, din Moscova, chemat pentru serviciul militar în iunie anul trecut, a spus că soldații au fost înșelați că fac exerciții pe teritoriul Rusiei. Li s-au dat rații expirate de ani de zile și au plecat în marș. Pe drum, tancurile se defectau continuu, rămânând în formație doar 6 tancuri din 30.

Când au intrat pe teritoriul Ucrainei li s-a spus că nu trebuie să facă altceva decât stabilească puncte de control în Romni și să inspecteze vehiculele. Au fost luați prizonieri în apropierea orașului Sumi.

Nikolai Polșcikov, 21 de ani, din Riazan, vestul Rusiei, a declarat că după doar două luni de serviciu în regimentul său, trupele au fost trimise la exerciții la Kursk și Belgorod și, la fel ca Morozov, s-a trezit în marș spre Romni, Ucraina.

El a declarat că înainte de a porni spre Ucraina li s-a aplicat pe tancuri litera Z și și li s-a spus să fie pregătiți pentru operațiuni de luptă.

„Am fost sub foc, am fost rănit și am văzut mulți oameni uciși, mulți răniți. Erau peste 150 de recruți în batalionul meu”, a declarat Polșcikov.

Putin a mințit când a spus că nu există recruți în „operațiune militară” din Ucraina.

Potrivit acestuia, mulți soldați, care au avut bani, și-au mituit superiorii pentru a rămâne în Rusia.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”