VIDEO Rachetele HIMARS primite de Ucraina din SUA au distrus posturile de comandă rusești din Donbas

VIDEO Rachetele HIMARS primite de Ucraina din SUA au distrus posturile de comandă rusești din Donbas

Rachetele HIMARS primite de Ucraina de la Statele Unite ale Americii își arată eficiența pe teren. Un post de comandă rusesc a fost distrus în Donbas, scrie Newsweek .

Ca urmare a unei lovituri a mai multor lansatoare de rachete HIMARS pe care Ucraina le-a obținut recent de la Statele Unite ca parte a asistenței de securitate, forțele ucrainene au distrus posturile de comandă rusești în Donbas.

Informația provine dintr-un raport al Guildhall care citează o sursă din serviciile secrete ucrainene, relatează Ukrinform.

La 24 iunie, ucrainenii au distrus un post de comandă al Armatei 20 a Districtului Militar de Vest al Forțelor Armate Ruse (unitatea 89425, cu sediul inițial în Voronej), situat într-o clădire a școlii. În urma loviturii, un număr semnificativ de ofițeri ruși cu cartierul general al armatei au fost loviți, în timp ce mare parte din echipamentele inamice parcate la fața locului au fost avariate.

Sursa a furnizat fotografii și videoclipuri care arată consecințele atacului.

Tot în noaptea de vineri, postul de comandă avansat al trupelor de asalt aeropurtate ale armatei ruse a fost lovit. O cantitate semnificativă de echipamente și arme a fost distrusă în atac, ceea ce a adus și multiple victime forțelor inamice.

Unul dintre comandanții diviziei 106 de asalt aeropurtat, colonelul A.V. Vasilyev, (unitatea 55599, originar din Tula) a fost eliminat, se arată în raport.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

2 VIDEO Cu monstrul ăsta i-au „spart” ucrainenii pe ruși în Crimeea! / Americanii, se spune, și-au băgat și ei, puțin, codița...

3 Armata SUA a urmărit luni un avion rusesc care a intrat de două ori în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska

4 ULTIMA ORĂ Dezvăluiri în The Washington Post / Primele detalii despre „măcelul” din Crimeea! 10 avioane rusești au fost distruse!

5 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!