VIDEO Rafila: Referitor la certificatul verde, susţin orice demers cu impact favorabil asupra sănătăţii publice

VIDEO Rafila: Referitor la certificatul verde, susţin orice demers cu impact favorabil asupra sănătăţii publice

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri, referindu-se la posibilitatea propunerii de către liderul PNL Florin Cîţu a obligativităţii certificatului verde COVID pentru angajaţii din sănătate şi educaţie, că poziţia sa este "de susţinere" pentru orice demers care are impact favorabil asupra sănătăţii publice.

Întrebat ce poziţie are în ceea ce priveşte posibilitatea ca liderul PNL Florin Cîţu să propună săptămâna viitoare în coaliţie obligativitatea certificatului verde pentru angajaţii din sănătate şi cei din educaţie, ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a răspuns, la o conferinţă de presă: "În ceea ce priveşte certificatul verde, mă bucură eficienţa domnului Cîţu. Domnul preşedinte Cîţu este un om eficient, a demonstrat-o pe tot parcursul anului trecut şi probabil că aceeaşi eficienţă o va demonstra şi prin promovarea unui proiect de act normativ în ceea ce priveşte utilizarea certificatului verde pentru anumite categorii. Răspunsul meu este următorul: poziţia mea este favorabilă de susţinere a oricărui demers care are impact asupra sănătăţii publice, un impact favorabil asupra sănătăţii publice".


Rafila a spus că aşteaptă cu "mare interes" şi că nu se va opune propunerii preşedintelui PNL, în măsura în care va fi validată la nivel politic în coaliţia de guvernare.

"Aşteptăm cu mare interes propunerea domnului preşedinte Cîţu şi în măsura în care ea va fi validată la nivel politic, pentru că dânsul reprezintă unul dintre cele trei partide ale coaliţiei, cu siguranţă eu nu am niciun motiv să mă opun unei astfel de propuneri", a afirmat ministrul.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a vizitat vineri Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din Capitală.

Rafila a discutat cu echipa de conducere şi şefii de secţie despre pregătirea unităţii sanitare în acest context epidemiologic şi a vizitat mai multe secţii. AGERPRES/(A-autor: Roberto Stan, editor: Mihai Simionescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...