VIDEO Rar vezi așa ceva...

VIDEO Rar vezi așa ceva...

Un videoclip prezintă testarea sistemului de lansare aeronautică pentru următorul superportavion al Marinei Americane, iar imaginile surprind lansarea unor vehicule grele, asemănătoare mașinilor, în râul James din Virginia, relatează Business Insider .

USS John F. Kennedy este al doilea portavion din clasa Ford al marinei americane.

Un nou videoclip realizat de un constructor naval surprinde testarea catapultelor pe următorul superportavion al marinei americane și arată vehicule grele, similare mașinilor, fiind lansate în râul James din Virginia.

Testarea are scopul de a evalua catapultele de la bord și de a se asigura că portavionul este pregătit să lanseze aeronave cu aripi fixe, de la avioane de vânătoare precum F/A-18 Super Hornets la avioane de avertizare timpurie precum E-2 Hawkeye.

Videoclipul, publicat săptămâna trecută de Huntington Ingalls Industries, arată divizia de construcție navală Newport News Shipbuilding a companiei efectuând teste „dead-load” pe sistemul său electromagnetic de lansare aeronautică al portavionului USS John F. Kennedy.

Această fază, au declarat constructorii navalii, implică lansarea „structurilor mari, cu roți, asemănătoare mașinilor, cu greutăți gradate de până la 80.000 de lire sterline pentru a simula greutatea aeronavelor reale” de pe partea superioară a navei Kennedy și în apă.

Mașinile parcurg mai mult de 300 de metri pe șine cu o viteză de peste 150 de mile pe oră, simulând lansarea unei aeronave. Dar, spre deosebire de un avion, acestea lovesc apa, uneori cu o săritură asemănătoare unei pietre netede pe un râu.

Mașinile sunt apoi recuperate din apă și relansate până la finalizarea testelor, care "asigură că catapultele sunt pregătite pentru scopul lor principal: de a lansa toate aeronavele cu aripi fixe ale marinei americane", a declarat HII într-un comunicat.

În timpul acestui proces de testare, vehiculele cu roți lansate au fost acoperite cu mesaje de încurajare și felicitări din partea familiilor constructorilor navalii.

Testarea recentă a catapultelor, o parte importantă a pregătirii unui portavion, reprezintă un pas semnificativ în evidențierea progresului navei Kennedy.

Kennedy, al doilea superportavion din clasa Ford, a fost numit după un portavion unic cu același nume. A fost lansat în 2019, după peste un deceniu de proiectare, dezvoltare și construcție, și a costat peste 11 miliarde de dolari, cu mult mai puțin decât costul substanțial de 13 miliarde de dolari al portavionului Ford.

După USS Gerald R. Ford, Kennedy este, de asemenea, doar al doilea portavion al marinei americane care prezintă noul sistem electromagnetic de lansare aeronautică, un mecanism mai eficient pentru lansarea aeronavelor cu aripi fixe, mai eficient decât predecesorii lor cu abur de pe portavioanele clasei Nimitz.

Problemele cu acest sistem, împreună cu alte tehnologii noi la bordul portavioanelor din clasa Ford, au contribuit la costuri inflaționate și la dezvoltări întârziate cu prima navă. În timp ce noile capacități fac portavioanele din clasa Ford bijuteriile coroanei portavioanelor marinei americane, Marina a recunoscut greșelile în dezvoltarea lor, subliniind totodată că a învățat din acele erori.

Când USS Gerald R. Ford a fost desfășurat în prima sa misiune anul trecut, un oficial a remarcat: "Au fost câteva tehnologii noi care, sincer, au durat mai mult decât ne-am estimat, și asta nu va mai fi norma".


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?