VIDEO Rareș Bogdan abordează cu curaj un subiect sensibil pentru diaspora

VIDEO Rareș Bogdan abordează cu curaj un subiect sensibil pentru diaspora

Europarlamentarul Rareș Bogdan spune că din septembrie anul acesta vor fi înființate clase speciale pentru copiii românilor din diaspora care se întorc în țară. El a spus la Interviurile Digi24.ro că sistemul de educație și cel de sănătate sunt principalele motive pentru care mulți români preferă să rămână în străinătate.

Românii din diaspora au două probleme: spitalele și școlile, spune europarlamentarul.

„Sunt cazuri de români care s-au întors în țară cu copiii și au fost nevoiți să plece înapoi. Copiii vorbesc românește, pentru că vorbesc acasă cu părinții, bunicii, dar nu știu să scrie românește. Și au o problemă cu adaptabilitatea la școala românească, sunt sub presiunea unui bullying pe care îl fac ceilalți copii și vin acasă și plâng”, a expicat el.

„E o chestiune pe care trebuie să o rezolvăm prin clase speciale pentru copiii celor din diaspora care vin în țară. Și o să facem asta chiar din septembrie”, a continuat europarlamentarul.

„Altfel nu pot să-i aduc acasă. Oamenii vin la venituri, nu e doar glasul pământului, e și o chestiune economică. România a evoluat și evoluează, în România se fac investiții, a evoluat nivelul de trai al românilor. Dar trebuie să vorbim despre toate astea”, a mai spus Rareș Bogdan.


Citește și:

populare
astăzi

1 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

2 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

3 Așa o fi?

4 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

5 Sexsomnia / O tulburare de somn jenantă despre care nimeni nu vrea să vorbească