VIDEO Rareș Bogdan: Dușmanul nostru rămâne PSD. Ciolacu continuă aceleaşi politici ca cele ale lui Dragnea, Codrin Ştefănescu, Nicolicea

VIDEO Rareș Bogdan: Dușmanul nostru rămâne PSD. Ciolacu continuă aceleaşi politici ca cele ale lui Dragnea, Codrin Ştefănescu, Nicolicea

Rareș Bogdan: Dușmanul nostru rămâne PSD. Ciolacu continuă aceleaşi politici ca cele ale lui Dragnea, Codrin Ştefănescu, Nicolicea.

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat la Adriana Nedelea LA FIX că principalul adversar al PNL la alegerile parlamentare este PSD. Liderul liberalilor consideră că la alegerile programate la începutul lunii decembrie PNL va obţine un scor mai mare decât cel înregistrat la locale, de 34%.

Principalele declaraţii ale lui Rareş Bogdan PSD rămâne principalul competitor. Scorul de la locale ne îndeamnă să-i urmărim şi să-i contracarăm. Ciolacu continuă aceleaşi politici ca cele ale lui Dragnea, Codrin Ştefănescu, Nicolicea, însă puţin mai „coafate”.

Rareş Bogdan: Gabriela Firea a obţinut un scor nesperat de mult în comparaţie cu ce a realizat. A obţinut aproape 38%, însă scorul ei real cred că era de 24-26%. Diferenţa până la 38% cred că este rezultatul consultanţilor. Nu e un adversar de temut. Nu a ştiu să piardă. 

Am încredere că lucrurile nu vor derapa, dar sunt îngrijorat cu creşterea numărului de cazuri de COVID. Mi se pare că societatea româneascaă a trecut prea uşor peste pericolul pandemiei. Ar trebui să ne trezim la realitate. Situaţia poate deveni mai critică decât din martie-aprilie.

Nu avem un sistem medical precum cele din Spania sau Italia. Medicii sunt în prima linie de mai bine de şase luni, iar presiunea e foarte mare pe ei. Am gestionat ca partid bine această pandemie. Nu avem de ce să ne temem. Cei 1.300 de primari ne dau asigurări că activiştii noştri vor fi în teren.

Nu sunt îngrijorat de amânarea alegerilor parlamentare. Mă îngrijorează situaţia medicală. Aş vrea să nu vorbim de alegeri şi să ne preocupe ce facem dacă ajungem la 3.000-3.500 de noi îmbolnăviri pe zi.

E greu să spunem că nu am cucerit urbanul. Totuşi, am câştigat Constanţa, Clujul. Am câştigat Arad, Oradea, Iaşi. Am pierdut Alba, un oraş simbol pentru noi. A fost o greşeală de strategie politică. Am pierdut Timişoara pe mâna noastră. Vom aborda diferit alegerile parlamentare.

Vom veni cu o listă cu persoane cu experienţă, însă şi persoane noi, dar nu neapărat tinere. Scorul va fi mai mare de 34%. Am luat cel mai mare scor politic din ultimii 30 de ani.

Rareş Bogdan: Adversarul nostru e PSD. Nu răspundem şi nu vom răspunde unor atacuri venite din partea USR sau PMP. USR PLUS e un partid partener pentru noi. Ne bucurăm că şi PMP a intrat în consiliile locale. Eu am militat pentru o alianţă cu PMP. Am fi câştigat Sectorul 5. Nu e vitală nicio alianţă cu USR sau PMP. E imposibil ca USR să câştige mai multe voturi ca PNL la parlamentare. Noi cred că o să ajungem la 3 milioane de votanţi.

 Noi îl considerăm pe Nicuşor Dan de al nostru, dar nu cred că pe termen scurt îl avantajează să intre în PNL sau USR. Sunt sceptic cu privire la decizia CCR în legătură cu impozitarea pensiilor speciale. Dacă am fi putut să majorăm pensiile cu 40%, am fi făcut acest lucru. Eu am fost votat pentru a fi europarlamentar. Poate peste 4 ani voi candida la parlamentare. Am făcut campanie în 380 de localităţi la alegerile locale.

Vreau să-i rog pe cei din diaspora să se înscrie la votul prin corespondenţă. Sunt ţări care deja au impus mai multe resctricţii. La prezidenţiale au votat aproape un milion de români, însă de data asta numărul cred că va fi de sub 500.000 de votanţi în diaspora.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...