VIDEO Rareş Bogdan, în plenul PE: Austria a dat un vot împotriva Europei și a umilit România

VIDEO Rareş Bogdan, în plenul PE: Austria a dat un vot împotriva Europei și a umilit România

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a spus, în plenul Parlamentului European, că Austria a umilit România prin veto-ul din Consiliul JAI. 

"Vin în faţa dumneavoastră după ce Austria a dat un vot împotriva Europei.

Acest vot a umilit România și ține ostatici milioane de români. 

Votul Austriei sfidează articolul 2 al Tratatului UE, care spune că statul de drept este o valoare fundamentală. Ungaria are banii blocați din cauza încălcării statului de drept. Austria nu. Încă nu, deşi cancelarul Nehammer are o atitudine iliberală pronunţată şi rasistă.

Votul Austriei sfidează articolul 21 al Tratatului de Funcționare UE, referitor la libera circulație, plus alte 20 de acte normative.

Potrivit acestor acte normative, România are dreptul să i se ridice controalele la frontieră dacă respectă acquisul Schengen. România a trecut de toate evaluările, a fost ridicat și MCV, au fost vizite suplimentare de evaluare, 22 de experţi din 12 ţări UE şi reprezentanţi Frontex şi Comisie plus 10 experţi olandezi suplimentar.  

Sunt fapte pe care cancelarul Austriei le ignoră, sub pretextul că România e permisivă cu migranții. Cancelarul Nehammer a decretat prin blocajul Schenghen al doilea Dictat de la Viena pentru romani.

Excelențele voastre, Domnia legii este baza existenței Uniunii Europene!

Cer Comisiei și Parlamentului să solicite Curții de Justiție constatarea încălcării, de către Austria, a acquis-ului și să facă demersuri pentru suspendarea dreptului său de vot.

Solicit Parlamentului European să ceara Consiliului convocarea unei şedinţe de urgenţă JAI până la sfârşitul acestui an.

Companiile austriece prezente în România, care asigură 7% din PIB-ul Austriei, fac deja presiuni asupra Guvernului de la Viena să revină asupra votului său.

Întreaga presă austriaca critica în cor atitudinea profund anti-europeană şi izolarea în care împinge Austria actuala putere de la Viena", a declarat Rareş Bogdan.

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac a intervenit cu o întrebare. 

"Dle Bogdan, aţi spus că votul este împotriva Europei şi vreţi ca Comisia Europeană să meargă la CJUE împotriva Austriei. Sunteţi lider politic în România. Vreţi ca Guvernul României să meargă la CJUE cu o acţiune împotriva Austriei?", a întrebat acesta. 

"Guvernul României va face asta cu siguranţă. Este o mare nedreptate. Austria va fi pedepsită!", a replicat Rareş Bogdan. 

Toţi cei care au luat cuvântul în Parlamentul European au luat apărarea României şi Bulgariei. Europarlamentarul german Jan Cristoph Oetjen a spus chiar că România şi Bulgaria aplică acquis-ul Schengen mai bine decât unele state membre şi a afirmat că decizia Austriei de a bloca aderarea acestor ţări la Schengen este motivată de mize politice interne. 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

2 Când vom circula pe Autostrada Transilvania? Problemele de mobilizare ale UMB dau estimările peste cap

3 Misteriosul mesaj al lui Valeri Zalujnîi, la 3 luni după ce a fost dat afară de la conducerea armatei ucrainene

4 Rusia, oameni buni...

5 VIDEO Imagini greu de privit cu patronul chinez și angajații săi africani...