VIDEO Rareș Bogdan, intervenție în favoarea Republicii Moldova în Parlamentul European

VIDEO Rareș Bogdan, intervenție în favoarea Republicii Moldova în Parlamentul European

Rareș Bogdan, intervenție în favoarea Republicii Moldova în Parlamentul European. Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, șeful delegației române a PPE, a vut marți seară o intervenție în favoarea Republicii Moldova în Parlamentul European, la Strasbourg.  „Azi-noapte (22.50 ora Fr) am avut o intervenție în plen pe subiectul situației din Republica Moldova. Din cauza riscurilor de securitate, am cerut măsuri rapide: soluții și finanțare pentru a contracara efectele războiului hibrid de la frontiera de Est, integrarea în ecosistem a structurilor de securitate, mai ales Ministerul Afacerilor Interne din Chișinău, finanțatarea educației timpurii în privința valorilor democrației.”, anunță europarlamentarul pe Facebook.

Ce a spus Rareș Bogdan:

„Excelențele voastre, Republica Moldova nu a avut șansa surorii sale, România, de a adera la Uniunea Europeană. Cetățenii ei, 3.5 milioane de europeni, au fost sacrificați fără milă, în ultimii 30 de ani, și au fost monedă de schimb în jocul geopolitic. Din cauza corupției endemice și a forțelor distructive din țară și din Federația Rusă, care ne sfidează în continuare, Republica Moldova a fost vândută unor oligarhi, în frunte cu Vlad Plahotniuc. Acum are în sfârșit un guvern pro-european. Republica Moldova poate aduce plusvaloare Uniunii, dar nu trebuie considerată un mărunțiș. Riscurile de securitate impun măsuri rapide. Trebuie soluții și finanțare pentru a contracara efectele războiului hibrid de la frontiera noastră, a UE, frontiera de Est. Structurile de securitate, mai ales Ministerul Afacerilor Interne din Chișinău, trebuie integrate în ecosistem. Ministrul Andrei Năstase, vicepremier, este un garant pentru un asemenea proiect alături de înreg guvernul de la Chișinău. Totodată, trebuie finanțată educația timpurie în privința valorilor democrației. Este o investiție în viitor! Guvernul de la Chișinău ne poate fi partener. Priviți-o ca pe o mare șansă!”


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina