VIDEO Rareș Bogdan scoate colții în PNL? La nici 24 de ore după ce l-a pensionat pe șeful Poliției de frontieră a dat un interviu-avertisment!

VIDEO Rareș Bogdan scoate colții în PNL? La nici 24 de ore după ce l-a pensionat pe șeful Poliției de frontieră a dat un interviu-avertisment!

  Rareș Bogdan scoate colții în PNL? La nici 24 de ore după ce l-a pensionat pe șeful Poliției de frontieră a dat un interviu-avertisment! „Cu tot respectul pentru domnul Buda (n. r. Ioan Buda, șeful Poliției de Frontieră), dacă eram eu cu rol executiv, domnul Buda era șef de post într-o comună de prin Botoșani. Aceasta este o masură pe care aș fi luat-o în cazul românilor de la frontiere”, a spus Rareș Bogdan, miercuri seară, la postul B1 TV. Joi, la prânz, Buda și-a înaintat cererea de pensionare. Și tot joi a apărut pe piață un interviu-avertisment dat de liderul PNL publicației constănțene  Replicaonline.ro .

Am extras din interviu câteva idei principale, dar puteți urmări integral din materialul video.

Rareș Bogdan: Ar fi extrem de grav pentru clasa politică ca ei să folosească oamenii doar în timpul campaniei electorale

„Poate că stilul meu ușor mai intransigent și faptul că am solicitat și solicit să ne respectăm obligațiile făcute în fața alegătorilor, inclusiv a celor constănțeni, care ne-au votat ca să fim altfel decât PSD îi deranjează pe unii. Nu cred că există un astfel de plan la nivelul PNL. Dacă există discuții, noi le avem în interior. De cele mai multe ori aceste discuții ies și în exterior după cum ați putut vedea. Vreau să cred că nu există așa ceva. Nu ar fi grav pentru mine, pentru că eu mă descurc, ci ar fi grav pentru orice om intrat în politică, pentru că asta ar însemna de fapt că partidele nu-și doresc înnoirea și să susțină oameni noi și ar fi extrem de grav pentru clasa politică ca oamenii să fie folosiți doar în timpul campaniei și după aia să fie îndepărtați. Consider că sunt mai mulți cei care mă simpatizează decât cei care nu mă iubesc, așa că nu cred că există astfel de plan. Cosmin nu prea se înșeală, însă de data asta sper să o facă”, a spus Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan: Am vorbit cu Orban să facem mai multe poze în biroul lui ca să înțeleagă lumea că nu suntem certați

Prim-vicepreședintele PNL a vorbit și despre prestația Guvernului Orban în perioada stării de urgență, dar și despre relația sa cu premierul României. „Poate că uneori am părut mai critic cu propriul Guvern pentru că îmi doresc să știe lumea ce fac bine acești oameni. Legat de Orban. Chiar aseară am vorbit cu el și i-am spus că ar trebui să vin la el în birou să facem o poză, în fiecare săptămână ca să înțeleagă lumea că nu suntem certați. El spune: Nu, nu, nu cred că ar ajunge. Trebuie să vii de două ori ca să se liniștească toți cei care consideră că există două tabere în PNL. Nu există”, a mai punctat fostul jurnalist.

Rareș Bogdan: Am răbdare. Voi ajunge mai sus, dacă nu, poate mă întorc în presă

Rareș Bogdan a comentat și ideea de a deveni prim-ministru la un moment dat sau de a avea un statut mult mai înalt în interiorul partidului. „Eu am locul meu în PNL. Nu sar etape. Fac totul pas cu pas. Consider că partidul mi-a făcut onoarea să fiu prim-vicepreședinte pentru că postul de europarlamentar nu mi l-a dat PNL. L-am câștigat singur. Eu nu îmi doresc mai mult în acest moment. Consider că trebuie să prind cheag în PNL, cum se spune în Ardeal. Trebuie să cunosc partidul, să cunosc organizațiile, să cunosc oamenii. Am prieteni foarte mulți în PNL. Nu cred că trebuie să sar etapele deoarece unii se grăbesc. În sondaje apar două nume. Premierul și Rareș Bogdan. Dacă există două persoane relativ apropiate ca încredere. Ei încearcă să creeze falia între Ludovic Orban și Rareș Bogdan. Nu există Ludovic Orban vs Rareș Bogdan, ci echipa PNL, în frunte cu președintele Klaus Iohannis. Am învățat să am răbdare și dacă e să fiu mai mult decât ceea ce sunt acum în spațiul public, atunci cu ajutorul bunului Dumnezeu voi ajunge, dacă nu, mă voi opri aici, unde sunt acum, pe postul de europarlamentar și mă voi întoarce în presă, cine știe”, a mai comentat europarlamentarul.

Mai multe detalii despre temele punctate mai sus puteți urmări în videoclipul următor:

 Iată temele din a doua parte a interviului

În a doua parte a interviului, Rareș Bogdan a vorbit, printre altele, despre două subiecte delicate pentru România. Primul este reprezentat de muncitorii români, care au luat calea Germaniei pentru a munci în sectorul agriculturii, iar cel de-al doilea a scos la iveală măsura pe care ar fi luat-o prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, în caz de ar fi avut o funcție executivă, în guvern sau chiar la Primăria Capitalei. Subiectul atacat în această speță a fost petrecerea izbucnită weekend-ul trecut la un club din parcul Herăstrău.

Rareș Bogdan: Cine sunt acești șmecheri? Vreau să apelez la ei în caz că merg la cules de căpșuni

Liberalul a luat inițiativă în ceea ce privește lucrătorii români care au plecat spre Germania la cules de sparanghel. Rareș Bogdan vrea să afle cine sunt aceste firme românești care au reușit să transporte atâtea persoane dintr-un județ carantinat în urmă cu puțin timp și duse pe aeroportul din Cluj-Napoca. El cere și ajutorul colegilor din PNL să declanșeze controale în acest sens. „Este o problemă pe care o tot semnalez. Care sunt cele nouă firme care au făcut selecția de persoane în perioadă de COVID pentru că să scoți 184 de oameni din județul carantinat Suceava și să îi duci până la Cluj peste cinci județe și apoi să îi duci în Germania, mi se pare că trebuie să ai o forță mai mare decât un partid. Acești băieiți sunt în spatele unor firme românești. Nu au venit agențiile de plasare forței de muncă din Germania, Franța sau Slovenia aici, nu. Au fost firme românești care au făcut treaba asta. Trebuie să fii tare. Eu sunt prim-vicepreședintele partidului de guvernământ, sunt europarlamentar, șef de delegație și vedetă publică și totuși nu mi-am permis să ies din casă în ălea două-trei săptămâni. Am respectat întocmai ce îmi spunea Guvernul ca să nu fie interpretat că nu respect tocmai eu normele.

 Mie nu îmi ieșea. Trebuie să fii foarte tare. Vreau să știu și eu cine sunt șmecherii ăia care au reușit și această figură. Au scos cetățeni dintr-un județ carantinat și i-au cărat noaptea, atunci când aveam ora 22 drept oră limită de ieșire pe străzi. Nu au cărat 2,3 sau 4, ci 140 doar de acolo, 160 de la Botoșani, 140 de la Neamț, nu știu câți de la Vaslui, Bacău. Cred că au ajuns câteva zeci și din Dolj sau Constanța spre Cluj. Faptul că eu solicit să știu ce este cu acele firme și să se declanșeze un control, pentru că acestea au făcut contracte cu cetățenii români, dar nu au respectat contractele. Ei au făcut contracte pe 14,5 euro și încasau 8 euro. Au făcut contracte pe zi și ei primesc pe kilogramul cules. Li s-au cerut 280 sau 340 de euro pe bilet doar dus, până în Germania, pe aeroportul din Sttutgart, într-un moment în care flotele aeriene stătateau la sol în proporție de 99,9%, iar cele două flote naționale ale companiei de stat, Tarom, 28 de avioane erau pe aeroportul Otopeni, iar ale companiei private, Blue Air, 24 de avioane stăteau la Băneasa. De ce să nu fi dus oamenii ăștia cu avioanele Blue Air sau Tarom? Nu cred că fac opoziție propriului guvern dacă solicit lămuriri. Îi rog pe colegii mei să declanșeze controale și să le spună opiniei publice. Eu vreau să știu cine sunt șmecherii care controlează cele nouă firme ca la următoarea stare de urgență să apelez la ei dacă vreau să merg la cules de căpșuni, pentru că sunt șmecheri băieții”, a încheiat ironic europarlamentarul.

 „Dacă eram ministru de Interne sau primarul general al Capitalei, atunci le făceam dosar penal și nu mai primeau niciodată autorizația de funcționare”

Rareș Bogdan a reamintit și de episodul petrecut weekend-ul trecut în parcul Herăstrău din Capitală. Acesta a spus într-un mod tranșant că ar fi anulat autorizația de funcționare a clubului și ar fi deschis dosare penale în cazul patronilor de la Funky Lounge. „Eu am militat și pentru deschiderea teraselor, dar nu așa cum au făcut-o cei de la Funky Lounge din Herăstrău. Eu dacă aș fi fost ministru de interne sau primar general al Capitalei sau aș fi avut o putere executivă, atunci vă spun din start că celor trei patroni le făceam dosar penal a doua zi dimineața, iar autorizația de funcționare nu o mai primeau niciodată. Eu le-aș fi anulat autorizația de funcționare. Ați sfidat o țară întreagă, ați sfidat 320.000 de oameni care lucrează în HoReCa, ați sfidat zeci de mii de patroni, mici, mari, de chioșcuri, de restaurante, de terase doar pentru că voi vă credeți mai șmecheri fiind în Herăstrău. Asta mi se pare o chestiune de obrăznicie. Eu le-aș fi închis afacerea complet”, a mai declarat prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan.

Mai multe detalii puteți urmări în videoclipul atașat mai jos:


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?