VIDEO Rareș Bogdan: Sper ca rezoluția privind tezaurul României furat de Rusia să fie votată cât mai repede în Parlamentul European

VIDEO Rareș Bogdan: Sper ca rezoluția privind tezaurul României furat de Rusia să fie votată cât mai repede în Parlamentul European

Rareș Bogdan a vorbit vineri seara, în exclusivitate la emisiunea LIVE cu Rotaru și Kiss de la Digi24, despre rezoluția care va fi dezbătută în Parlamentul European cu privire la tezaurul României aflat în posesia Rusiei. Prim-vicepreședintele PNL a spus că speră ca aceasta să fie votată cât mai curând. „România nu a renunțat nicio clipă la tezaurul furat pur și simplu de Rusia. Din păcate, în stilul caracteristic, Rusia doar ia, niciodată nu dă”, a spus europarlamentarul. Iar o rezoluție în acest sens votată în PE, ar fi dovada unui semnalului puternic venit din partea Uniunii Europene în această chestiune, a subliniat Rareș Bogdan.

Robert Kiss, jurnalist Digi24.ro: În calitatea dumneavoastră de europarlamentar v-aș întreba în legătură cu ce se va întâmpla în Parlamentul European, și anume adoptarea unei rezoluții în legătură cu tezaurul României aflat la ruși. Ne puteți da detalii despre această rezoluție?

Rareș Bogdan: Este o rezoluție susținută de grupul PPE la inițiativa colegului meu Eugen Tomac și a celorlalți colegi din grupul PPE.

Sper din tot sufletul ca această rezoluție să fie cât mai curând adoptată, dacă se poate în următoarea sesiune plenară de la Strasbourg, pe 13-14 martie, pentru că ea arată încă o dată că România nu a renunțat nicio clipă la tezaurul furat pur și simplu de Rusia, și care printr-un accident al istoriei a ajuns acolo. Și din păcate, în stilul caracteristic, Rusia doar ia, niciodată nu dă.

Semnalul pe care îl va da Parlamentul European și Uniunea Europeană cu privire la tezaurul României aflat la Moscova va fi unul extrem de puternic.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”