VIDEO Răsturnare de situație în „scandalul BMW”/Bode: „Licitaţia e corectă. Plin de tupeu, Drulă acuză o conspirație la nivel înalt omițând să spună ce rol determinant are în această speță”

VIDEO Răsturnare de situație în „scandalul BMW”/Bode: „Licitaţia e corectă. Plin de tupeu, Drulă acuză o conspirație la nivel înalt omițând să spună ce rol determinant are în această speță”

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a prezentat, joi, concluziile Corpului de Control în cazul achiziţiei de maşini pentru Poliţie, susținând că licitaţia este corectă, iar "domnul Drulă dezinformează cu bună ştiinţă". "Întregul proces de achiziţie publică s-a derulat de către autoritatea contractantă - IGPR - cu respectarea principiilor de obiectivitate, transparenţă şi legalitate", a spus ministrul de Interne, susținând că aceia care încearcă să denatureze scopul unor proiecte ale MAI încercând să obţină capital politic ”prin minciuni şi dezinformări” sunt ”oameni mici”, referindu-se la liderul USR, Cătălin Drulă, care a criticat achiziția.

Lucian BodeFoto: Guvern, Facebook

Concluziile prezentate de Bode după verificările făcute de Corpul de Control al MAI privind achiziția celor 600 de BMW-uri ale Poliției de la Automobile Bavaria, firma condusă de Michael Schmidt, prietenul președintelui Klaus Iohannis:

  • "Necesitatea achiziţiei esrte una reală şi evidentă.
  • Poliţia Rutieră are nevoie imperativă de mijloace performante pentru atingerea obiectivului naţional de reducere a numărul de victime ale accidentelor rutiere.
  • Toată documentaţia tehnică a fost întocmită, analizată şi agreată de către structurile de specialitate ale MAI, ale Ministerului Transporturilor, primind totodată şi girul unui evaluator extern al Băncii Europene de Investiţii.
  • Întregul proces de achiziţie publică s-a derulat de către autoritatea contractantă - IGPR - cu respectarea principiilor de obiectivitate, transparenţă şi legalitate, trecând prin toate filtrele instituţionale.
  • Avizul de conformitate, fără de care nu se putea finalizat licitaţia, a fost dat de ANAP, autoritatea care supraghează toată achiziţiile din România".

Bode: Licitația este corectă, iar domnul Drula dezinformează cu bună știință. Iată de ce:

  • "În 2017, în urma discuțiilor dintre IGPR și Ministerul Transporturilor se constată nevoia unui sistem modern de monitorizare a traficului.
  • în 2018, discuțiile se încheie cu o concluzie - necesitatea unei cereri de finanțare, însoțită de specificațiile tehnice.
  • la 1 octombrie 2020, IGPR depune cererea de finanțare și proiectul tehnic.
  • la 12 noiembrie 2020 se emite Hotararea de Guvern 971 prin care se aprobă necesitatea cheltuielilor acestui proiect. Evident este semnată de asociatul politic mai nou al domnului Drula, domnul Ludovic Orban, prin care veți găsi achiziționarea a 300 de autospeciale.
  • la 25 mai 2021, Ministerul Trasporturilor, condus de Cătălin Drulă, aprobă cererea de finanțare inclusiv fișa cu detaliile tehnice.
  • în 5 iulie 2021, în baza acordului dat de Ministerul condus de dl Drulă se semnează contractul de finanțare nr 106/2021, contract semnat între Ministerul Transporturilor, reprezentat de ministrul Drulă, și IGPR prin Benone Matei.
  • Foarte important! Anexa 2, parte componentă a acestui contract, este fișa cu detaliile tehnice, unde vom găsi la pagina 7 capacitatea ciclindrica, cutia de viteze, tracțiunea, lungimea, caroseria, culoarea, incripționarea specifică și foarte important cutia automata 8+1 trepte
  • Ne aducem aminte ce spunea dl Drula in urma cu cateva zile? Ca am construit un caiet de sarcini în care am trecut intenționat spre exemplu o cutie de viteză 8+1 trepte pentru a favoriza pe cineva, în condițiile în care domnia sa a semnat contractul de finanțare, iar anexa la contractulo de finanțare sunt aceste specificații tehnice inclusiv cutia de viteze 8+1. Așadar în caietul de sarcini nu puteam să trecem nici 7+1, nici 9+1.
  • Mă întreb: cât tupeu să ai și să acuzi Poliția Română, MAI că au făcut anumite specificații cu dedicație, când nu au făcut decât să preia aceste specificații din proiectul tehnic anexă la contractul de finanțare semnat de Ministerul Transporturilor?
  • mai mult, pe 8 iulie, Ministerul Transporturilor anunță public într-un comunicat semnarea contractului. Printre echipamente sunt enumerate și cele 300 de autospeciale.
  • după momentul semnării contractului, Ministerul informeaza MIPE, așadar contractul ajunge și la domnul Ghinea, ministrul Fonduriloe Europene la acea vreme, inclusiv cu specificațiile tehnice.
  • putem vorbi mult despre ipocrizie, rea-voință, pierderi de memorie, inclusiv despre înțelepciunea zicalei: „dacă tăceai, filosof rămâneai”.
  • singurul aspect care ne interesează este cel legat de dezinformare pe care întotdeauna o vom combate. Voi combate această dezinformare cu argumente.
  • fostul ministru al Transporturilor, dl Drulă, face public acuzații grave, calomnioase, cu atac la persoană, vorbind culmea despre documente și procese agreate de dânsul. Ar fi de râs, dacă nu ar fi de plâns. Domnul Drulă cere DNA să se autosesize. Păi ce ar trebui să înțelegem acum, după ce am văzut documentele semnate chiar de dânsul? Să înțelegem că se autodenunță?"


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale