VIDEO Reacția Comisiei Europene după ce sluga PSD i-a făcut un dosar ILEGAL lui Timmermans! Oameni buni, aia nu cunoaște legile!

VIDEO Reacția Comisiei Europene după ce sluga PSD i-a făcut un dosar ILEGAL lui Timmermans! Oameni buni, aia nu cunoaște legile!

ALERTĂ Reacția Comisiei Europene după ce sluga PSD i-a făcut un dosar ILEGAL lui Timmermans! Oameni buni, aia nu cunoaște legile! Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, a explicat joi, reacționând la plângerea penală înregistrată la Secția privind investigarea magistraților de la București pe numele lui Frans Timmermans și Vera Jourova, că oficialii Comisiei sunt sub jurisdicția Curții de Justiție a Uniunii Europene, nu de competența instanțelor naționale, relatează  G4Media.ro .

 
”Am înțeles din presă că autoritățile române au lansat o investigație penală. Desigur, nu comentăm, dar am dori să le reamintim autorităților române că toți oficialii Comisiei Europene sunt sub jurisdciția Curții de Justiție a Uniunii Europene, autoritățile naționale nu au nicio jusdicție în acest caz. Toți oficialii europeni sunt acoperiți de protocolul privind imunitățile și privilegiile, atașat Tratatului Uniunii Europene, semnat de toate statele membre, inclusiv de România. Dați-mi voie să vă reamintesc că ieri ne-am exprimat o mare îngrijorare legată de statrea statului de drept din România, în general”, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.

 Reacția Comisiei vine după ce Secția specială de investigare a magistraților a anunțat miercuri că a înregistrat o plângere penală depusă de către Lumea Justiției, publicația de casă a PSD, împotriva prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, și a comisarului pe Justiție, Vera Jourova. Înregistrarea plângerii penale nu înseamnă însă că cei vizați de acest demers au dosar penal, ci este doar un prim pas procedural înainte ca procurorii să decidă clasarea sesizării sau continuarea anchetei.



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...