VIDEO Reacţia deplasată a unui preot când i se cere să-şi pună masca în autobuz. Replică de bădăran dată unei femei

VIDEO Reacţia deplasată a unui preot când i se cere să-şi pună masca în autobuz. Replică de bădăran dată unei femei

Un preot din Cluj a refuzat să-şi pună masca în autobuz şi a devenit recalcitrant atunci când a fost rugat să se conformeze regulilor, scrie Adevărul .

Incidentul avut loc acum două zile în Cluj, într-un autobuz care deservea linia metropolitană M16, care face legătura între Cluj şi comuna Ciurila. În imagini apare un preot care refuză să-şi pună masca, iar atunci când oamenii îi atrag atenţia le răspunde urât. Potrivit  Clujust.ro , a fost nevoie de intervenţia şoferului pentru ca preotul să se conformeze.

Mai mult, înainte să coboare, acesta i-a răspuns acid unei femei care îi ceruse să-şi pună masca „Cred că nu ai bărbat acasă”. La final, după ce a coborât, preotul a continuat în aceeaşi notă, când a fost întrebat dacă e normal ca un om al Bisericii să vorbească în acest fel unei femei. Întrebat ce legătură are bărbatul de acasă al femeii cu care s-a contrazis, preotul a precizat că „dacă avea bărbat, nu mai vorbea aşa”.

Reacţia Mitropoliei Clujului

Purtatorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Maramureşului şi Sălajului, Bogdan Ivanov, nu este de acord cu comportamentul preotului. Acesta spune că bărbatul îmbrăcat în veşminte bisericeşti ar putea fi un călugăr care aparţine Bisericii Ortodoxe de Rit Vechi, foarte activă în Moldova.

„Am văzut aceste imagini şi bineînţeles că nu putem fi de acord cu un astfel de comportament şi cu o asemenea atitudine. Hainele pe care le îmbracă îl obligă la un cu totul alt comportament oriunde s-ar afla şi în oricare circumstanţă. Nu cred că e din Eparhia noastră, n-am reuşit să-l identificăm, dar pare a fi mai degrabă călugăr decât preot. Acum ştiţi cum e, mai există şi Biserica Ortodoxă de Rit Vechi, ei sunt foarte activi în Moldova, dar în ultimul timp au început să fie tot mai prezenţi şi în zona noastră pentru diverse colecte. Dar, repet, oricine ar fi, comportamentul nu e cel mai potrivit”, a declarat Bogdan Ivanov.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...