VIDEO Rectorul UMF ''Carol Davila'': În debutul maratonului vaccinării de la Bucureşti au fost imunizate 1.500 de persoane

VIDEO Rectorul UMF ''Carol Davila'': În debutul maratonului vaccinării de la Bucureşti au fost imunizate 1.500 de persoane

Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie ''Carol Davila'', Viorel Jinga, a declarat vineri că, în aproximativ două ore şi jumătate de la debutul maratonului vaccinării anti-COVID din Bucureşti, au fost imunizate aproximativ 1.500 de persoane - 1.200 la centrul de la Sala Palatului şi 300 la cel de la Biblioteca Naţională.


"După ce a bătut gongul de trei ori la ora 16,00, moment emoţionant pentru toată lumea, pentru că acest gong nu a mai bătut de multă vreme pentru a începe un spectacol, nu a început un spectacol, deşi era coadă afară ca la un spectacol bun, a început maratonul vaccinării în Bucureşti. Din datele preliminare pe care le avem, (...) s-au numărat rapid dozele - 1.200 de doze la Sala Palatului şi 300 la Biblioteca Naţională", a precizat Jinga.

Foto: (c) LIVIU SOVA / AGERPRES FOTO


El a adăugat că la centrul de la Biblioteca Naţională, unde sunt doar 10 cabinete de vaccinare anti-COVID, este coadă foarte mare, de aceea directorul STB a aprobat o linie specială de transport.

Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO


"Am spus de mai multe ori în cursul zilei de astăzi că invit, foarte mult, la Sala Palatului. (...) E bine să vină la Sala Palatului, unde sunt 40 de cabinete şi este mult mai rapidă şi mai facilă vaccinarea şi nu se stă foarte mult la coadă. (...) Sperăm să fie o acţiune reuşită până la final", a afirmat rectorul UMF, la centrul de vaccinare organizat la Sala Palatului.

Viorel Jinga a amintit că evenimentul beneficiază de sprijinul Colegiului Medicilor din Bucureşti, al Ordinului Asistentelor din Bucureşti, al Primăriei Generale a Capitalei, prin ASSMB, şi al Direcţiei de Sănătate Publică.

Foto: (c) LIVIU SOVA / AGERPRES FOTO


Maratonul vaccinării din Bucureşti se desfăşoară în perioada 7 - 10 mai. AGERPRES/(A - autor: Daniel Florea, editor: Claudia Stănescu, editor online: Gabriela Badea)

* Sursa foto: Captură Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" / Facebook.com

** Mai multe imagini de la Maratonul Vaccinării din Bucureşti pe AGERPRES FOTO

***


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...