VIDEO Rumoare și suspiciuni după ce Putin a fost văzut venind la Kremlin miercuri seară târziu

VIDEO Rumoare și suspiciuni după ce Putin a fost văzut venind la Kremlin miercuri seară târziu

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, a confirmat informaţiile de pe Telegram potrivit cărora preşedintele rus Vladimir Putin a sosit miercuri seara târziu la Kremlin, dar a explicat acest lucru prin particularităţile programului său de lucru, relatează agenția rusă de stat TASS, citată de News.ro.

Vladimir Putin, la KremlinFoto: Russian Government / Alamy / Alamy / Profimedia

„Într-adevăr, Putin a sosit la Kremlin”, a confirmat Dmitri Peskov, joi, după ce reporterii acreditaţi la Kremlin l-au întrebat despre informaţii care circulă pe Telegram, potrivit cărora liderul rus ar fi ajuns la sediul Preşedinţiei ruse miercuri seara, în jurul orei locale 22:00. Vestea s-a rostogolit pe reţelele sociale şi oamenii s-au întrebat care ar fi motivul acestei vizite nocturne.

„Putin are un apartament la Kremlin unde rămâne peste noapte destul de des. El a lucrat ieri în Ogarevo (reşedinţa şefului statului de lângă Moscova, în Novo-Ogarevo - n.r.) şi, după ce şi-a terminat toate treburile în Ogarevo, pentru că azi avea întâlniri la Kremlin destul de devreme, a venit la Kremlin”, a explicat Peskov.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a descris astfel de mişcări ale lui Putin ca fiind „o practică obişnuită”.

„Se întâmplă foarte des”, a asigurat el.

La sfârşitul lunii martie, preşedintele rus a declarat că a avut partea informală a discuţiilor din 20 martie cu preşedintele chinez Xi Jinping într-un apartament de la Kremlin, unde, „stând lângă şemineu şi sorbind ceai”, liderii au avut o conversaţie lungă. Putin l-a invitat şi pe omologul său belarus Aleksandr Lukaşenko în acest apartament la începutul lunii aprilie, notează TASS.

Peskov a declarat anterior pentru agenția TASS că şeful statului foloseşte apartamentele oficiale dintr-o aripă a Kremlinului „atunci când programul său de lucru se aglomerează”, iar acest lucru se întâmplă „foarte des odată cu începerea operaţiunii militare speciale” din Ucraina.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”