VIDEO Rusia a lansat luni atacuri cu rachete în întreaga Ucraină/Explozii raportate la Dnipro, Liov, Nikolaev și alte orașe

VIDEO Rusia a lansat luni atacuri cu rachete în întreaga Ucraină/Explozii raportate la Dnipro, Liov, Nikolaev și alte orașe

Forțele armate rusești au lansat luni atacuri cu rachete în mai multe orașe și localități din întreaga Ucraină după explozia care a avut loc sâmbătă la podul Kerci din Crimeea.

Explozii luni in intreaga UcrainaFoto: liveuamap.com

Autoritățile ucrainene au raportat luni că explozii au avut loc în orașele Harkov, Dnipro, Nikolaev, Jîtomîr, Liov și Ternopîl, dar și în alte localități din regiunile Poltava, Dnipropetrovsk, Zaporojie și Rivne.

Rușii au lansat luni un atac cu rachete și asupra capitalei ucrainene Kiev, primarul Vitali Klitschko anunțând că exploziile au provocat mai multe victime.

Președintele Volodimir Zelenski a declarat la rândul său luni dimineață că există „mai mulți morți și răniți” în urma atacurilor cu rachete asupra mai multor orașe din Ucraina.

În discursul adresat ucrainenilor pe care Zelenski l-a susținut duminică seara, înainte de seria de atacuri cu rachete lansate de forțele armate ale Moscovei, președintele ucrainean afirma că terorizarea constantă a populației civile din Ucraina arată refuzul Rusiei de a negocia.

„Dorește statul terorist pace? Evident că nu. O dovedește în fiecare zi și în fiecare noapte”, a subliniat el.

Luni, Zelenski a distribuit o înregistrare video cu una dintre explozii pe canalul său de Telegram, afirmând că în a 229-a zi a războiului rușii „încearcă să ne distrugă și radă de pe fața Pământului. Să ne distrugă oamenii care dorm acasă în Zaporojie. Să ucidă oameni care merg la muncă în Dnipro și Kiev”.

Atacurile cu rachete, răspunsul Rusiei la explozia de la Podul Crimeii

Atacurile lansate luni de forțele armate rusești au loc după ce sâmbătă o explozie puternică a avariat grav Podul Kerci, cunoscut și sub numele de Podul Crimeii, care face legătura între peninsula anexată ilegal de Moscova în 2014 și restul Rusiei.

Duminică seara președintele rus Vladimir Putin a vorbit despre explozia care a șocat opinia publică rusească, afirmând că aceasta a fost rezultatul unui „atac terorist” planificat de Ucraina.

„Nu există niciun dubiu. Acesta este un act de terorism ce a vizat distrugerea unei infrastructuri civile de importanță critică”, a spus acesta într-o înregistrare video distribuită pe canalul de Telegram al Kremlinului.

„A fost conceput, derulat și comandat de serviciile speciale ucrainene”, a adăugat Putin.

Sâmbătă seara, Putin a ordonat întărirea măsurilor de securitate pentru podul Kerci, precum și pentru infrastructura care aprovizionează cu electricitate și gaz Crimeea.

Într-un decret emis la câteva ore după ce podul Crimeii a fost avariat de o explozie puternică, Putin precizează că Serviciul Federal de Securitate (FSB) va fi responsabil pentru întărirea măsurilor de protecție.

Înaintea unei întâlniri a Consiliului de Securitate al Rusiei ce urmează să aibă loc luni, fostul președinte și premier Dmitri Medvedev, în prezent vicepreședinte al consiliului, a declarat că Rusia trebuie să răspundă la „atacul terorist” asupra podului din Crimeea doar prin „distrugerea directă” a teroriștilor.

„Răspunsul Rusiei la această crimă nu poate fi decât distrugerea directă a teroriștilor. În modul în care este acceptat în lume. Aceasta este ceea ce așteaptă cetățenii Rusiei", a declarat acesta.

El a subliniat că „autorul și făptașul crimei este statul eșuat al Ucrainei” și că nu există nicio îndoială în această privință.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante