VIDEO Rusia atacă masiv Ucraina. Explozii la Kiev

VIDEO Rusia atacă masiv Ucraina. Explozii la Kiev

Rusia a atacat vineri dimineața devreme mai multe orașe din Ucraina, inclusiv capitala Kiev și din regiunile centrale și sudice, iar cel puțin nouă persoane au fost ucise, potrivit presei și oficialilor, informează Reuters.

Trei rachete rusești lansate împotriva Ucrainei din regiunea rusă Belgorod sunt văzute în HarkovFoto: Vadim Belikov / AP / Profimedia

09:39Bilanțul victimelor din Uman a crescut la 7 morți, inclusiv un copil, și 17 răniți, potrivit Ukrainska Pravda.

08:55 Bilanțul victimelor atacului rusesc asupra unui bloc de apartamente din Uman a crescut la patru morți, a anunțat Poliția Națională a Ucrainei, citându-l pe ministrul Afacerilor Interne al Ucrainei, Ihor Klimenko, potrivit The Guardian. Operațiunile de salvare sunt în curs de desfășurare, a precizat Klimenko.

08: 49 Un copil a fost rănit în orașul Ukrainka din regiunea Kiev după ce rămășițele unei rachete au avariat o clădire rezidențială, informează Ukrainska Pravda.

08:00 În jurul orei 4 dimineața, forțele ruse au atacat Ucraina cu avioane strategice Tu-95 din Marea Caspică, a declarat Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Cel puțin 21 de rachete X-101 sau X-555 au fost lansate asupra orașelor ucrainene. Rușii au folosit și două drone.

07:57 Administrația militară a orașului Kiev spune că nu au existat victime în capitala Ucrainei în timpul atacurilor. Alarmele de raid aerian au încetat în Kiev, potrivi The Guardian.

  • „După o pauză care a durat 51 de zile, inamicul a lansat un nou atac cu rachete asupra Kievului. Ultimul atac cu rachete asupra capitalei a avut loc pe 9 martie 2023.
  • Potrivit informațiilor în curs de clarificare, bombardamentul a fost efectuat din avioane strategice. Potrivit datelor preliminare, 11 rachete de croazieră au fost distruse în spațiul aerian al Kievului. Pe lângă rachete, au mai fost doborâte încă 2 drone.
  • Anterior, ca urmare a căderii de resturi, o linie electrică locală a fost întreruptă și un drum a fost deteriorat în cartierul Obolon din capitală.
  • Nu s-au înregistrat victime în rândul populației civile și nu au fost distruse cladiri rezidențiale sau infrastructură”, a anunțat Administrația militară a orașului Kiev.

07:37 Crește bilanțul victimelor. Trei persoane au fost ucise în atacul de vineri dimineață asupra unui bloc de apartamente din Uman, în regiunea ucraineană Cerkasî, a anunțat guvernatorul Ihor Taburets pe Telegram, transmite The Guardian.

„Potrivit informațiilor din acest moment, rachetele rusești au luat viața a 3 persoane. Alte 8 persoane sunt rănite", a scris Taburets.

---

„O tânără femeie și un copil de trei ani au fost uciși", a declarat pe Telegram Boris Filatov, primarul orașului central Dnipro. Filatov nu a oferit alte detalii.

Imagini pe rețelele de socializare au arătat o clădire de apartamente în flăcări în orașul central Uman.

Kievul a fost, de asemenea, zguduit de explozii, iar sirene de raid aerian și explozii au fost raportate în întreaga țară, potrivit Interfax Ucraina și relatărilor de pe canalele de socializare.

Nu au existat detalii despre ce a fost lovit în Kiev sau despre pagube și victime. Administrația militară a orașului a declarat că unitățile antiaeriene erau în funcțiune.

Interfax a precizat că au fost raportate explozii după miezul nopții și în Dnipro, Kremenciuk și Poltava, în centrul Ucrainei, și în Nikolaev, în sud.

Interfax a citat relatări de pe serviciul de mesagerie Telegram, potrivit cărora obiecte aeriene neidentificate se îndreptau, de asemenea, spre vestul țării.

Atacurile au loc la o zi după ce Kremlinul a declarat că ar saluta orice ar putea aduce mai aproape sfârșitul conflictului, făcând referire la o convorbire telefonică între președintele chinez Xi Jinping și președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care a avut loc miercuri.

A fost prima oară când liderii au vorbit de când Rusia a invadat Ucraina în februarie anul trecut.

Dar Kremlinul a declarat că încă mai trebuie să atingă obiectivele „operațiunii sale militare speciale" în Ucraina. Președintele rus Vladimir Putin a lansat invazia Ucrainei la 24 februarie 2022, spunând că era necesară pentru a proteja Rusia.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...