VIDEO Rușii au făcut un ghid de distrus un tanc american Abrams

VIDEO Rușii au făcut un ghid de distrus un tanc american Abrams

O imagine postată pe rețelele de socializare prezintă vulnerabilitățile tancurilor americane M1 Abrams, inclusiv instrucțiuni unde să fie lovit tancul și cu ce arme, scrie eurasiantimes.com.

Președintele american Joe Biden s-a angajat, pe 25 ianuarie, să trimită 31 de tancuri Abrams în Ucraina, pentru a face presiuni asupra cancelarului german Olaf Scholz să furnizeze tancuri Leopard 2 țării devastate de război, scrie publicația .

„Și astăzi, anunț că Statele Unite vor trimite 31 de tancuri Abram în Ucraina, echivalentul unui batalion ucrainean”, a spus Biden în prezența secretarului de Apărare Lloyd Austin și a secretarului de stat Anthony Blinken.

„Este vorba de a ajuta Ucraina să apere și să protejeze pământul ucrainean. Nu este o amenințare ofensivă pentru Rusia”, a adăugat el.

Reacția Rusiei la decizia SUA de a-l trimite pe Abrams în Ucraina a fost critică, dar calmă. Conducerea rusă pare să aibă încredere că Abrams nu va reprezenta o amenințare strategică semnificativă.

„Dacă se ia decizia de a transfera M1 Abrams la Kiev, tancurile americane vor fi distruse fără îndoială ca toate celelalte mostre de echipament militar NATO”, a declarat ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov. El a emis acest avertisment cu o zi înainte ca președintele Biden să promită Ucrainei tancurile puternic blindate.

Se pare că Moscova se așteaptă de ceva vreme ca Occidentul să furnizeze tancuri Ucrainei, având în vedere recenta numire a șefului de stat major rus, generalul Valeri Gerasimov, expert în tancuri, în calitate de comandant de război al Ucrainei.

În plus, internauții ruși au difuzat o imagine care înfățișează secțiuni vulnerabile ale unui tanc Abrams și care conține un set de instrucțiuni despre cum să fie distruse.

Unde să lovești

Imaginea de mai mai sus este este faimoasă în blogosfera rusă și este însoțită de un articol detaliat despre cum să distrugi sau să distrugi un tanc Abrams.

În diagramă, există multe instrucțiuni, prima recomandând lovirea, cu arme de calibru mic sau/și mitraliere, a sistemelor de ghidare sau a mitraliere principale a tancului.

A doua instrucțiune viează lovirea spațiului dintre carenă și turelă, iar a treia lovirea spațiilor de pe părțile laterale ale carenei, care pot fi străpunse folosind grenadele mai vechi pentru lansatorul de grenade RPG-7 precum PG- Grenade 7, PG-7V, PG-7 VM.

Instrucțiunile de mai sus se bazează pe afirmația că M1 Abrams, ambele modele M1A1 și M1A2, sunt foarte protejate în secțiunea frontală, dar nu sunt la fel de bine blindate în secțiunile laterale și din spate.

De asemenea, se recomandă lovirea rezervorului de combustibil, situat în secțiunea frontală pe ambele părți ale șoferului. Este de așteptat ca acest combustibil arzând să cadă în compartimentul motorului, provocând explozia acestuia.

Cu toate acestea, pentru astfel de situații, M1 Abrams are un sistem de stingere a incendiilor pentru compartimentul motor, care cuprinde stingătoare portabile.

Comentatorii ruși sugerează și folosirea minelor pentru a arunca în aer un tanc M1 Abrams, ceea ce ar fi o soluție foarte rentabilă.

De exemplu, în octombrie 2003, un tanc Abrams a fost dezactivat de o mină antitanc din Irak, combinată cu alți explozivi și mai multe cartușe de artilerie de 155 mm.

Explozia de sub tanc a doborât turela și a dus la moartea a doi soldați americani, prima dată când au avut loc decese în urma unui asalt ostil asupra tancului M1.

Pentru a contracara minele terestre, M1-urile sunt echipate cu un plug ce a împinge minele din calea tancului, degajând calea altor vehicule blindate.

În plus, comentatorii ruși fac câteva recomandări pentru a ambusca o coloană de tancuri, cum ar fi crearea unor echipe speciale formate dintr-un mitralier și un lunetist, pentru a se proteja împotriva infanteriei care asistă un tanc inamic.

În mod remarcabil, Armata rusă nu a angajat trupe de infanterie alături de tancuri în Ucraina, ceea ce a dus la pierderea multor astfel de mașini de luptă.

„A fost derutant, amator și surprinzător. Infanteria și tancurile se completează reciproc, iar logica rușilor de a-și folosi tancurile în acest fel este misterioasă”, a declarat colonelul Rajendra Bhaduri pentru EurAsiatic Times.

Prin urmare, Rusia este sfătuită să ia în considerare trupele de infanterie în atacurile tancurilor ucrainene, având în vedere că Ucraina a învățat din greșelile soldaților săi.

De asemenea, Armatei ruse i se recomandă să selecteze cu atenție locurile pentru ambuscade, care ar întrerupe căile de evacuare pentru coloanele blindate.

În zonele urbane, internauții recomandă utilizarea mai multor echipe amplasate la diferite niveluri, inclusiv în subsoluri și la primul sau al treilea etaj al clădirilor, pentru a trage simultan în jur de cinci până la șase focuri, folosind RPG-uri din direcții diferite, țintind partea de sus, flancuri și secțiunea din spate a rezervorului.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…