VIDEO Rușii, loviți din toate părțile!/Numai în ultimele 24 de ore peste 1000 de soldați uciși și peste 60 de blindate distruse

VIDEO Rușii, loviți din toate părțile!/Numai în ultimele 24 de ore peste 1000 de soldați uciși și peste 60 de blindate distruse

Rușii, loviți din toate părțile!/Numai în ultimele 24 de ore peste 1000 de soldați uciși și peste 60 de blindate distruse,scrie pe Facebook Radu Hossu, unul dintre comentatorii avizați ai situației de pe frontul ucrainean.

Rezumatul de noapte (09.09.2020 ora 04:35):
- Contraofensiva Harkiv. Armata Ukr a eliberat peste 20 de localități în ultimele 48 de ore. În acest moment, sursele rusești spun că centrul logistic și de comandă Kupiansk este sub asediul artileriei Ukr. În această zonă ar trebui să fie o mare concentrare de echipament și centre de control ale rușilor. Spun "ar trebui" pentru că la fel trebuiau să fie și în Volokhiv Yar și în Shevchenko (care este aproape în totalitate controlat de Armata Ukr), deci nu știm dacă în acest moment rușii mai sunt capabili să apere cu adevărat Kupiansk.
- Contraofensiva Harkiv. Cele mai mari pierderi de echipament și omenești, suferite de ruși de la începutul războiului și până acum s-au întâmplat în ultimele 48 de de ore. Numai în ultimele 24 de ore peste 1000 de soldați uciși, peste 60 de blindate, din care estimativ 15 de tancuri, adică încă 2-3 BTG-uri inoperabile, pe lângă cele pierdute în 07.09, despre care am scris în ultimul rezumat. Oficial, Armata Ukr a recuperat de la începutul lunii și până acum 1000 km2. Nu e mult, e doar de două ori și jumătate (în 9 zile) decât au câștigat marea și brava armată rusă în 45 de zile de atac cu baraje de artilerie pe tot frontul în lunile iulie și august. (recunosc, îmi place să-i supăr pe trolii ruși și idioții utili ai lui Putin din România și de oriunde mă citesc).
- Contraofensiva Harkiv. Sursele rusești spun că din trei Oblasturi rusești se strâng 10.000 de soldați pentru a susține frontul, căci Kupiansk este la doar 20 km de granița cu rusia. Problema este că acești soldați au nevoie de cel puțin o săptămână până vor ajunge acolo, timp în care Armata Ukr poate tăia toate liniile de comunicații cu orașul.
- Contraofensiva Harkiv. Un alt element notabil este nu doar adâncimea demnă de un blitzkrieg a ofensivei (60 km câștigați în 48 de ore), ci și lățimea spațiului câștigat, care este de peste 30 km. Astfel, nu este doar o străpungere oportunistă, cum încearcă unii să o deseneze, ci este o contraofensivă bine planificată și pregătită din timp, activată în momentul oportun, după ce luni de zile au anunțat contraofensiva Herson, care a atras o mare parte din trupele ruse de apărare din această zonă. Mulți analiști reputați spun că nu există o corelare, ci este doar o oportunitate picată în mâinile ucrainenilor. Însă eu acum 2 luni, când a început "reclama" contraofensivei Herson, am scris aici "fiți cu ochii pe frontul Izium". Astfel, eu consider în continuare că este o manevră de geniu a comandanților ucraineni.
- Kupiansk. De ce este atât de important? Pentru că este nodul principal de primire a echipamentelor pentru frontul Izium-Lyman-Yampil și partea de nord a frontului Donbas. Între el și următoarea linie de cale ferată care poate susține frontul Donbas sunt 300 de km. Iar logistic, pentru ruși este un coșmar. Un alt element important este că în acest moment ucrainenii "fire control" - controlează din artilerie linia de aprovizionare P79 (pe care o găsiți pe harta mea de acum 2 zile), singura care mai poate susține frontul Izium. Astfel, căderea Kupiansk sau și doar tăierea acestei linii de comunicație terestră, înseamnă prăbușirea frontului Izium, pentru care rușii au luptat 2 luni jumătate și au suferit pierderi enorme.
- Axa Sud-Zaporojie. Punctul de control și trecere de pe linia frontului, controlat de ruși, Valylivka, a fost practic distrus. Este punctul pe ruta spre Tokmak-Melitopol. În Tokmak, un depozit de muniție a sărit în aer. Vă rog să fiți cu ochii și pe această axă, în această lună, dar mai ales în luna octombrie.
- Axa Sud-Zaporojie. În Berdiansk și Melitopol mai multe explozii puternice generate de partizanii ucraineni au fost văzute de localnici. Țintele au fost filialele partidului rusia unită (partidul lui Putin) care erau folosite și ca centre de comandă. Din nu, ucrainenii luptă excepțional de inteligent. Distrug puținele creiere ale armatei ruse.
- Bătălia pentru Donbas. rușii continuă disperat să înainteze și să rupă linia de apărare Siversk-Bakhmut, însă nici până astăzi (încearcă de 90 de zile, dacă vă vine să credeți), chiar dacă au început imediat după căderea Lysychansk.
- Bătălia pentru Donbas. Linia Izium-Sloviansk. Armata Ukr a mai cucerit 2 localități la sud de Izium, dar cel mai problematic pentru ruși este că Izium este pe punctul de a fi încercuit. Armata Ukr avansează după ce au stabilizat două capete de pod peste Siverki Donetsk înspre Lyman și Yampil (la sud și sud-est de Izium).
- Contraofensiva Herson. Pe axa nord i-au împins pe ruși în linia a doua de apărare. Pe axa nord-est au mărit capul de pod peste râul Inhulets și continuă ofensiva. Pe axa Mykolaiv-Herson au eliberat 4 localități numai astăzi, iar linia a doua (în zona Kiselivka) este sub bombardament, mai multe nu pot spune. Aeroportul transformat în bază militară de ruși - Chornobaivka a fost iarăși lovit de Armata Ukr. Nova Kakhovka a fost iarăși lovită de ucraineni (un alt depozit).
- Alianța pentru Ucraina - formatul Ramstein: Norvegia trimite temutele rachete Hellfire, modificate de Suedia pentru a putea fi lansate de pe pământ. America a anunțat încă o tranșă de 675 de milioane de dolari în armament.
- SUA. Într-o vizită separată, Antony Blinken a anunțat că va acorda alte 2 miliarde de dolari pentru întărirea defensivei împotriva rusiei, țărilor învecinate, din care 1 miliard se va duce direct în Ucraina.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”