VIDEO Rușii omoară ruși/Primele imagini cu atacul armatei Rusiei asupra taberei Wagner

VIDEO Rușii omoară ruși/Primele imagini cu atacul armatei Rusiei asupra taberei Wagner

Canalele asociate cu grupul Wagner au distribuit imagini video care ar arăta efectele atacului rusesc asupra pozițiilor mercenarilor din Ucraina.

Pe canalul Telegram „Serviciul de presă al lui Prigojin” a apărut un mesaj vocal, desemnat ca fiind o declarație a lui Evgheni Prigojin, în care o voce, care pare a fi cea a lui Prigojin, acuză cu furie departamentul militar rus de atacuri cu rachete asupra „taberelor din spate” (la plural) ale mercenarilor Wagner, ceea ce a dus la uciderea unui „număr uriaș de luptători de-ai noștri”. Ministerul rus al Apărării a negat un astfel de atac, potrivit BBC .

Pe canalul „Prigojin’s Cap”, de obicei identic în conținut cu „Prigojin’s Press Service”, a apărut o postare de pe canalul „Unloading Wagner”, care conține un videoclip filmat în pădure, copaci căzuți și flăcări. BBC nu a verificat autenticitatea acestui videoclip.

Câteva minute mai târziu, un alt mesaj vocal a apărut pe canalul de presă al lui Prigojin, aceeași voce anunță decizia „consiliului de comandanți al PMC Wagner”. „Răul pe care îl poartă conducerea militară a țării trebuie să fie oprit”, spune vocea.

„Au văzut că nu suntem frânți și au lansat lovituri asupra taberelor noastre. Au fost uciși o mare parte dintre luptătorii noștri, camarazii noștri de arme. Vom lua o decizie cu privire la modul în care vom răspunde la aceste atrocități. Următorul pas este al nostru”, a continuat el, susținând că „au nimicit zeci de oameni”.

Prigojin a promis represalii: „Multe zeci, mii de vieți, de soldați ruși vor fi pedepsite”, a declarat Prigojin. „Cer ca nimeni să nu opună rezistență. Undeva unde vor arăta o astfel de rezistență, o vom considera o amenințare și îi vom distruge imediat. Acest lucru include orice baraje rutiere care ne stau în cale, orice avion văzut deasupra capetelor noastre”.

Agențiile de știri rusești au publicat o declarație a Ministerului rus al Apărării potrivit căreia afirmațiile privind loviturile cu rachete împotriva taberelor Wagner „nu corespund realității”.

„Aceasta nu este o lovitură de stat militară, este justiția în marș. Acțiunile noastre nu împiedică în niciun fel trupele”, a adăugat Prigojin într-un alt clip audio. Șeful Wagner a declarat că are „25.000” de luptători și i-a chemat pe ruși să li se „alăture” pentru a se opune comandamentului armatei ruse.

„Mesajele și videoclipurile postate pe rețelele de socializare de către E. Prigojin despre presupusele ‘lovituri ale Ministerului rus al Apărării asupra bazelor din spate ale grupului paramilitar Wagner’ nu corespund realității și reprezintă o provocare”, a precizat Ministerul Apărării într-un comunicat.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat