VIDEO Rușii, zdrobiți și-n Harkov!

VIDEO Rușii, zdrobiți și-n Harkov!

Guvernatorul din Harkov, oras din nord-estul tarii, unde duminica au loc lupte grele, anunta ca trupele locale au reusit sa-i respinga pe invadatorii rusi.

Guvernatorul orasului confirma ca Ucraina „controleaza in totalitate” zona, anunta Sky News.

Harkov a fost scena unor confruntari violente astazi, dupa ce vehicule militare rusesti au patruns in oras si rachete au lovit o conducta de gaz la primele ore ale diminetii.

Ministerul Apararii a declarat anterior ca „schimburi intense” de rachete de artilerie au fost urmate de „lupte grele” in timpul noptii la Harkov.

Rusii au intrat duminica dimineata in Harkov, al doilea oras ca marime al Ucrainei, avand 1,5 milioane de locuitori.

Pe strazile orasului Harkov din nord-estul Ucrainei au fost vazute duminica vehicule militare ruse, a scris pe Telegram Anton Gherascenko, consilier al ministrului ucrainean de interne, transmite Reuters.

Presedintele Volodimir Zelenski a indicat, duminica, ca noaptea a fost „dura! in Ucraina, cu bombardamente ruse care au vizat doar zone locuite, scrie AFP.

„Noaptea trecuta a fost dura, noi tacuri, noi bombardamente in cartierele locuite, asupra infrastructurilor civile. Nu exista nimic astazi pe care ocupantul sa nu considere o tinta legitima”, a spus el intr-un videoclip difuzat pe retelel de socializare.

Presedintele ucrainean a respins duminica propunerea Rusiei de negocieri la Gomel, in Belarus, pentru ca aceasta tara serveste drept baza pentru invazia Ucrainei, afirmand ca „oricare alt oras” ne-ar conveni.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...