VIDEO „S-a luat legătura cu ambasada sovietică, care ne-a promis ajutor militar imediat”. Probele video împotriva lui Iliescu, trimise de TVR procurorilor militari

VIDEO „S-a luat legătura cu ambasada sovietică, care ne-a promis ajutor militar imediat”. Probele video împotriva lui Iliescu, trimise de TVR procurorilor militari

„S-a luat legătura cu ambasada sovietică, care ne-a promis ajutor militar imediat”. Probele video împotriva lui Iliescu, trimise de TVR procurorilor militari. Imagini de arhivă din 23 decembrie 1989 demonstrează că Ion Iliescu și grupul său au luat legătura cu sovieticii pentru a beneficia de sprijinul militar al URSS. Șeful Armatei, gen. Ștefan Gușă, s-a împotrivit. Filmările au ajuns și la procurorii militari.

Imaginile au fost puse la dispoziția procurorilor militari de TVR:

 „S-a luat legătura cu ambasada sovietică, care ne-a promis ajutor militar imediat întrucât agenți străini și-au permis să trimită elicoptere cu oameni înarmați, în scopul de a distruge ceea ce poporul român a cucerit”, anunța crainicul Televiziunii Române, George Marinescu, într-o intervenție din 23 decembrie 1989, în jurul orei 10.30.

Potrivit TVR 2, acest anunț ar fi o probă de bază a procurorilor militari care instrumentează dosarul Revoluției, cum că Ion Iliescu și membri ci Comitetului FSN ar fi chemat trupele sovietice să intervină în România.

Anunțul cu pricina a fost făcut și la radio, mai arată materialul difuzat de TVR.

În acele momente, formațiuni ale armatei sovietice chiar se aflau la în apropiere de granița României însă, mai arată materialul difuzat acum de TVR 2, numai refuzul ferm al șefului Armatei, gen. Ștefan Gușă, a făcut ca sovieticii să nu pătrundă în România.

Imagini de arhivă difuzate de TVR 2 îl înfățișează pe gen. Gușă spunându-le rușilor la telefon, prin intermediul translatorului de limbă rusă, că nu este nevoie de intervenția lor. „Noapte bună! Deja s-a rezolvsat totul, n-avem probleme”, sunt cuvintele de final ale șefului armatei române de la acel moment, potrivit filmărilor difuzate de TVR.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 N-o oprește nimeni pe această nemernică? / Monica Pop, o nouă postare dementă!

2 Zvonuri...

3 A intrat moartea-n șoșoci? / „Prietenul nostru O, care a stat pe scenă lângă Diana Șoșoacă, este căzut la pat în…

4 Așa o fi?

5 Vine uraganul? / Cineva se joacă undeva cu soarta Omenirii?