VIDEO Scandaluri violente în cartiere locuite de romi din București, Ploiești și Săcele/Polițiștii chemați în cartierul Rahova au fost atacați

VIDEO Scandaluri violente în cartiere locuite de romi din București, Ploiești și Săcele/Polițiștii chemați în cartierul Rahova au fost atacați

Scandaluri violente au avut loc duminică în cartiere locuite de romi din București, Ploiești și Săcele.  Forțele de ordine au intervenit în forță și au tras focuri de armă în aer.

„Politisti atacați în cartierul Rahova din București. Sărbători Pascale cu focuri de armă, haos și răfuieli în cartierul Rahova din București. Polițiști atacați de clanuri de etnie rromă. Polițiștii din linia întâi „își petrec” sărbătorile sub imperiul terorii unor contribuabili europeni care au drepturi”, a anunțat sindicatul Europol.

„În această seară, în jurul orei 20.45, prin apel 112, în sectorul 5, a fost sesizat un conflict între mai multe persoane. La fața locului s-au deplasat de urgență mai multe echipaje de poliție, echipe ale Serviciului Acțiuni Speciale și jandarmi. Mai multe persoane au fost imobilizate și urmează a fi conduse pentru audieri. A fost folosit și armamentul din dotare, fără a fi înregistrate persoane rănite. Urmează a se stabili contextul acestuia conflict și persoanele care au participat, urmând a fi dispuse masurile legale”, a anunțat Poliția Capitalei.

Conform sursei citate, 37 de persoane au fost conduse la audieri, iar din datele existente la acest moment, conflictul a fost unul spontan, declanșat pe fondul consumului de alcool.

Potrivit Poliției Capitalei, la această oră conflictul a fost aplanat.

Poliţiştii şi jandarmii din județul Braşov au intervenit, duminică, și în municipiul Săcele, în cartierul Gârcin de la periferia orașului, cartier locuit de romi. Zeci de persoane s-au bătut, inclusiv cu bâte și lopeți, iar 18 persoane au fost duse la Poliţie pentru audieri.

Tot duminică seara, un scandal a izbucnit în cartierul Mimiu din Ploiești. Reprezentanții Poliției Prahova spun că intervin în urma unui apel la 112 care prin care s-a sesizat un conflict pe stradă. Mai multe echipaje de poliție au fost direcționate în zonă. Rromii aflați într-o curte sunt recalcitranți și aruncă cu diverse obiecte în forțele de ordine, printre care o găleată și un bidon, relatează  Ziarul Incomod .




 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…