VIDEO Scene de război filmate din mașină pe o autostradă din Israel

VIDEO Scene de război filmate din mașină pe o autostradă din Israel

Atacul Hamas asupra Israelului a continuat și duminică, iar forțele israeliene au răspuns prin atacuri cu rachete și cu drone, dar au existat și lupte crâncene, pe șoselele blocate de luptători. În urma atacului supriză lansat sâmbătă de Hamas, cel puțin 700 de oameni fuseseră uciși în Israel, iar peste 400 în Gaza, până duminică seară.

Trupe israeliene la granița cu GazaFoto: saeedqaq / imago stock&people / Profimedia

În imagini filmate din interiorul unei mașini de către un martor ocular pot fi văzute forțele israeliene care deschid focul pe o șosea din Ashkelon, un oraș de coastă israelian care este o țintă frecventă pentru atacurile cu rachete ale militanților peste granița din Gaza, scrie The Times.

Lupte grele se duc în continuare în trei dintre localităţile atacate de Hamas, iar în alte 22 de localităţi armata israeliană a preluat controlul, conform autorităților israeliene.

Cabinetul de securitate al Israelului a declarat oficial stare de război, duminică, în urma atacurilor organizaţiei extremiste palestiniene Hamas, decizia permiţând „paşi militari de anvergură”.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?